Σελίδες

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Κρουασάν βουτύρου


recipe image



  • 350 γραμμάρια γάλα
  • 350 γραμμάρια παγωμένο βούτυρο Lurpak.
  • 55 γραμμάρια ζάχαρη.
  • 14 γραμμάρια ξερή μαγιά η 28 νωπή .
  • 500 γραμμάρια αλεύρι.
  • Μαρμελάδα βερίκοκο.
  • Μια πρέζα αλάτι.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το γάλα να χλιαραίνει και προσθέτουμε σαυτό την μαγιά ,την ζάχαρη και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα 3/4 από το αλεύρι. Το ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε 5 λεπτά, προσθέτουμε και το άλλο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να ξεκουραστεί.
  2. Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα παραλληλόγραμμο περίπου40 επί 25. Σε μια λαδόκολλα κόβουμε φέτες το βούτυρο και το σκεπάζουμε με άλλη λαδόκολλα, το πιέζουμε με τον πλάστη να γίνει φύλλο 20 επί 12 εκατοστά.Το μεταφέρουμε στο κέντρο της ζύμης.
  3. Διπλώνουμε τις άκρες και καλύπτουμε όλο το βούτυρο. Πιέζουμε με τον πλάστη σε μακρόστενο σχήμα, το διπλώνουμε στα 3 και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Το ξανανοίγουμε σε μακρόστενο σχήμα και το διπλώνουμε πάλι στα 3. Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία άλλες 3 φορές σε διάστημα 8-12 ωρών.
  4. Στο τέλος το ανοίγουμε σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού. Το κόβουμε λωρίδες και μετά τρίγωνα. Κάθε τρίγωνο το τυλίγουμε από την φαρδιά πλευρά του ρολό και το βάζουμε σε λαμαρίνα η ταψί με λαδόκολλα και το ένωμα από κάτω. Τα αφήνουμε 1-2 ώρες να φουσκώσουν και να διπλασιάσουν τον όγκο τους.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και κατεβάζουμε στους 200,και ψήνουμε τα κρουασάν μέχρι να χρυσίσουν η περίπου 20 -25 λεπτά Αφήνουμε 10 λεπτά και μετά τα καταναλώνουμε!
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Σε όλη την διαδικασία στο ψυγείο πάντα σκεπασμένο το ζυμάρι με μεμβράνη η ναύλον σακούλα.
  • Στην δική μου κουζίνα τα έψησα στους 180 βαθμούς.
  • Πριν αρχίσω να τυλίγω έβαλα από μισό κουταλάκι μαρμελάδα βερίκοκο,μπορείτε να βάλετε φέτα ,κρέμα ζαχαροπλαστικής η και κομματάκι σοκολάτας,η να τα αφήσετε σκέτα.Έγιναν 25 μέτρια κρουασάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου