Σελίδες

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ρύζι με λαχανικά από τη δυτική Αφρική




υλικά :

2 κούπες μακρύκοκκο ρύζι, 
πλυμένο, μουλιασμένο σε κρύο νερό για 30’ και σουρωμένο
3 1/8 κούπες νερό
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
¼ κούπας βούτυρο (ή μαργαρίνη)
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 μεγάλες ντομάτες (που έχετε ζεματίσει, καθαρίσει και ψιλοκόψει)
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά , καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
112 γρ. μπρόκολο ψιλοκομμένο
112 γρ. μανιτάρια, πλυμμένα & ψιλοκομμένα
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν


οδηγίες :

Βάλτε το ρύζι σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
Ρίξτε το νερό, προσθέστε 11/2 του αλατιού και αφήστε σε μέτρια 
φωτιά μέχρι να βράσει το νερό .
Έπειτα, σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά 
και σιγοβράστε το ρύζι για 15-20’ 
ή μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσει το ρύζι. 
Βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάλτε την στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
 Όταν κάψει προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε για 5-7’ 
( ή μέχρι να είναι μαλακό και να έχει πάρει χρώμα-όχι όμως να γίνει καφέ)
ανακατεύοντας ανά διαστήματα. 
Προσθέστε τις ντομάτες, την κόκκινη πιπεριά, το σέλερι και το μπρόκολο. 
Τηγανίστε ανακατεύοντας συχνά για 10’ ( έως ότου να μαλακώσουν τα λαχανικά). 
Προσθέστε τα μανιτάρια και τηγανίστε, ανακατεύοντας για περίπου 3’ . 
Πρόσθέστε το υπόλοιπο αλάτι και το καγιέν πιπέρι.
Βάλτε το ρύζι στο τηγάνι με τα λαχανικά και ανακατέψτε ώστε να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Μαγειρέψτε για ακόμη 10’ , ανακατεύοντας συχνά.
Σερβίρεται ζεστό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου