Σελίδες

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Μανιταρόσουπα με βότανα και κρέμα γιαούρτι




Μερίδες 4
Χρόνος πρ :15
Χρόνος μαγειρέματος : 35 λεπτά


Υλικά
1 / 3 φλιτζανι τσαγ ελαιόλαδο
50 γραμμ βούτυρο
1 πράσο , ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
400 γραμμ άσπρα μανιτάρια , κομμένα σε φέτες
50 γραμμ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι , φύλλα μόνο
600 ml ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
2 πατάτες βρασμένες ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι γάλα
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
1 / 4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 / 2 φλιτζάνι τσαγ γιαούρτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
(προαιρετικά) φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα στο πιάτο.


Διαδικασία
Σε ένα μπόλ ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και μουλιάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι για περίπου 15 λεπτά. μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, το σκόρδο. Σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα άσπρα μανιτάρια, τα αποξηραμένα μανιτάρια προτσίνι και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα. προσθέτουμε της πατάτες, το θυμάρι, την πάπρικα, το ζωμό κοτόπουλο, το ζωμό από τα αποξηραμένα μανιτάρια. Μειώνουμε φωτιά χαμηλά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το γάλα, και το αλεύρι. Το ρίχνουμε στη σούπα και ανακατεύουμε καλά. σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και το γιαούρτι διαλυμένο σε λίγο ζωμό. Ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε αμέσως.



 Λογότυπο lookabout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου