Σελίδες

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικα γλυφιτζούρια με κέικ και σοκολάτα




Υλικά

Κέικ (της αρεσκείας σας)

-1 πακέτο τυρί κρέμα (αν κάνετε ένα κέικ ή 2-3 κουταλιές αν έχετε μισό κέικ).
-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για τυρί , σοκολάτα σε κρεμά (μερέντα).
-Σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη ή άσπρη
-Ξυλάκια ξύλινα ή πλαστικά για γλειφιτζούρια
-Πολύχρωμα τρουφάκια
-Κουφετάκια
-Λικέρ βύσσινο ή σιρόπι φράουλα (προεραιτικά)

  Εκτέλεση
 
Βήμα 1
Θρυμματίζουμε το κέικ σε ένα μπώλ.
 
Βήμα 2
Προσθέτουμε σοκολάτα σε κρεμά μερέντα ή τυρί σε κρέμα και ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας την πίσω πλευρά ενός μεγάλου κουταλιού. 
Αφού τα ανακατέψουμε καλά και γίνει το μείγμα στέρεο προσθέστε 
αν θέλετε 1-2 κουταλάκια του γλυκού λικέρ βύσσινο για έχουν ένα ωραίο άρωμα. 
Μπορείτε να βάλετε στη θέση του λικέρ σιρόπι βύσσινο, φράουλα 
ή σοκολάτα ανάλογα με την προτίμηση σας.
 
Βήμα 3
Κάνουμε μπαλάκια μικρά σε μέγεθος όπως κάνουμε τα τρουφάκια. 
Τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. 
Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή διαφάνεια και τα βάζουμε 
στο ψυγείο να παγώσουν για αρκετή ώρα. 
Αν θέλετε να παγώσουν γρήγορα τα βάζετε στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά.
 
Βήμα 4
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν -μαρί. 
Βάζουμε το ξυλάκι στα μπαλάκια και τα βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα.
 
Βήμα 5
Αν θέλουμε τα διακοσμούμε με χρωματιστή τρούφα και τα αφήνουμε 
να στεγνώσουν τοποθετώντας τα πάνω σε φενιζολ. 
Όταν στεγνώσουν τελείως μπορείτε να τα τυλίξετε σε διάφανα σακουλάκια 
και να τα δέσετε με μια πολύχρωμη κορδέλα. 
Μπορούν να φυλαχθούν σε αεροστεγές δοχείο για αρκετές ημέρες 
ή αν τα θέλετε δροσερά τα βάζετε στο ψυγείο. 
 
*Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα διακοσμήσετε 
και να πειραματιστείτε με τα χρώματα και σχήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου