Σελίδες

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

πικάντικο ρύζι με αυγά !



Τηγανητό ρύζι με αυγό  

1 κουταλιά της σούπας φυτικό έλαιο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
Χοντρό αλάτι
2 κούπες πράσσα κομμένα σε φέτες
4 κούπες βρασμένο ρύζι
Ήπιο τσίλι σε σκόνη
4 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας


Ζεσταίνετε το φυτικό έλαιο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά.
Προσθέτετε μία κουταλιά της σούπας σκόρδο και τζίντζερ και μαγειρέψτε μέχρι
να γίνουν τραγανά δηλαδή για περίπου 2 λεπτά.
Στη συνέχεια, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πιάτο το οποίο θα έχετε καλύψει
με ένα μεγαλο χαρτί για να φύγουν τα πολλά λάδια και προσθέστε αλάτι.

Ζεστάνετε τις 3 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο σε μία μεγάλη κατσαρόλα
και προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ που έχει απομείνει
και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε το πράσσο και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει
για περίπου 2 λεπτά.
Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά
μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει.
Προσθέστε αλάτι και τσίλι.

Στη συνέχεια, ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σ
ε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε τα αυγά και τηγανίστε
αναλόγως πως τα προτιμάτε.
Πασπαλίστε τα με λίγο τσίλι.
Βάλτε το ρύζι σε ένα πιάτο και στην κορυφή τα αυγά.
Τέλος, πασπαλίστε με το σκόρδο και το τζίντζερ και περιχύστε
με το σησαμέλαιο και τη σάλτσα σόγιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου