Σελίδες

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Νόστιμο και υπέροχο στην εμφάνιση κέικ!





  • 150 ml  λάδι (περίπου 3/4 φλιτζανιού)
  • 1 πακέτο ξηρή μαγιά (11 γρ) (εγω εβαλα φρεσκια)
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 2 κουταλιες ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1,2 kg αλεύρι. (δεν το εβαλα ολο , οσο μας παρει)
Οδηγίες
  1. Σε μια λεκανη βαζουμε περιπου 200 γρ Αλευρι, φρουλαμε την μαγια, βαζουμε την ζαχαρη και το χλιαρο νερο, το ανακατεβουμε ,με το συρμα κουζινας. Το σκεπαζουμε με μεβρανη,και μια πετσετα κουζινας,το βαζουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει.
  2. Μετα που μας ανεβηκε η μαγια ,προσθετουμε το λαδι, το αλατι, και βαζουμε σιγα σιγα το Αλευρι ,και πλαθουμε να μας γινει  μια μαλακια ζυμη. Το σκεπαζουμε ξανα και το βαζουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει.
  3.  Τωρα μας εχει ανεβει η ζυμη, βαζουμε στον παγκο της κουζινας λιγο Αλευρι και  ανοιγουμε  φυλλο, σε 50 με 45 ποντους και απλωνουμε τον παπαρουνοσπορο επανω. Το κανουμε ρολο και κοβουμε τις ακρες,σε 3 με 4 ποντους και τα βαζουμε στην ακρη (θα τα χριαστουμε για το στολισμα στην μεση)
  4. Κανουμε στεφανι να ειναι στρογγυλο και με ενα ψαλίδι  κοβουμε γύρω γύρω καθε 4 ποντους,οχι τελείως ,μεχρι μεσα. Μετα που τα κόψαμε βάζουμε ενα μεσα στο στεφανι και δυο εξω, αλλα τα απλωνουμε λιγο...Σας εχω βάλει Βιντεακι να το δειτε.

Λίγα μυστικά ακόμα
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν βρείτε τετοια σακουλακια ετοιμα με την κρεμα αυτη του παπαρουνοσπορου, μπορείτε να το κανετε μόνες σας και προσθετε μεσα ολα τα υπόλοιπα υλικά στην γεμηση
    240 γρ νερό
    180 γρ ζάχαρη
    1 βανίλια
    400 γρ παπαρουνόσπορο, λίγο σε γουδί κοπανισμένο ή στο μούλτι τριμμένο
    120 γρ κρέμα γάλακτος
    Λίγη κανέλλα
    2 κ,σ ρούμι
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και την βανίλια να βράσει, το παίρνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορο, την κρέμα γάλακτος, την κανέλλα και το ρούμι, το ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε να κρυώσει



αντί γιά 
  • 150 ml  λάδι (περίπου 3/4 φλιτζανιού)
  • 1 πακέτο ξηρή μαγιά (11 γρ) (εγω εβαλα φρεσκια)
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 2 κουταλιες ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1,2 kg αλεύρι. (δεν το εβαλα ολο , οσο μας παρει)
Οδηγίες
  1. Σε μια λεκανη βαζουμε περιπου 200 γρ Αλευρι, φρουλαμε την μαγια, βαζουμε την ζαχαρη και το χλιαρο νερο, το ανακατεβουμε ,με το συρμα κουζινας. Το σκεπαζουμε με μεβρανη,και μια πετσετα κουζινας,το βαζουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει.
  2. Μετα που μας ανεβηκε η μαγια ,προσθετουμε το λαδι, το αλατι, και βαζουμε σιγα σιγα το Αλευρι ,και πλαθουμε να μας γινει  μια μαλακια ζυμη. Το σκεπαζουμε ξανα και το βαζουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει.
  3.  Τωρα μας εχει ανεβει η ζυμη, βαζουμε στον παγκο της κουζινας λιγο Αλευρι και  ανοιγουμε  φυλλο, σε 50 με 45 ποντους και απλωνουμε τον παπαρουνοσπορο επανω. Το κανουμε ρολο και κοβουμε τις ακρες,σε 3 με 4 ποντους και τα βαζουμε στην ακρη (θα τα χριαστουμε για το στολισμα στην μεση)
  4. Κανουμε στεφανι να ειναι στρογγυλο και με ενα ψαλίδι  κοβουμε γύρω γύρω καθε 4 ποντους,οχι τελείως ,μεχρι μεσα. Μετα που τα κόψαμε βάζουμε ενα μεσα στο στεφανι και δυο εξω, αλλα τα απλωνουμε λιγο...Σας εχω βάλει Βιντεακι να το δειτε.

Λίγα μυστικά ακόμα
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν βρείτε τετοια σακουλακια ετοιμα με την κρεμα αυτη του παπαρουνοσπορου, μπορείτε να το κανετε μόνες σας και προσθετε μεσα ολα τα υπόλοιπα υλικά στην γεμηση
    240 γρ νερό
    180 γρ ζάχαρη
    1 βανίλια
    400 γρ παπαρουνόσπορο, λίγο σε γουδί κοπανισμένο ή στο μούλτι τριμμένο
    120 γρ κρέμα γάλακτος
    Λίγη κανέλλα
    2 κ,σ ρούμι
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και την βανίλια να βράσει, το παίρνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορο, την κρέμα γάλακτος, την κανέλλα και το ρούμι, το ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε να κρυώσει


 ....αντί γιά τον παπαρουνόσπορο, ζάχαρη καστανή κανέλα και καρύδια
==============================================


ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
{δέν πειράζει...μήν ακούτε το ξενόγλωσσο...!!! }

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου