Σελίδες

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

... για να μην προλάβουν να μπαγιατέψουν οι κουραμπιέδες στην πιατέλα...





Υλικά
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 500 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. κακάο
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 500 γρ. κουραμπιέδες
Διαδικασία

 Ετοιμάζουμε μπεν μαρί στερεώνοντας ένα ανοξείδωτο μπώλ πάνω σε μια κατσαρόλα
με λίγο νερό που βράζει *προσοχή το νερό δεν θα πρέπει να ακουμπά τον πάτο του μπώλ
 καί ρίχνουμε μέσα στο μπώλ τα αυγά και την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν
τό αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει *πολύ καλά.

Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπώλ, με τον αυγοδάρτη, το μαλακό βούτυρο με την άχνη,
έως ότου γίνουν σαν κρέμα
καί προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ συνεχίζοντας το ανακάτεμα,
έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Τέλος, ενσωματώνουμε το κρύο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας καλά
καί σπάμε τους κουραμπιέδες σε χοντρά κομμάτια, τα ρίχνουμε στο μείγμα
και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.

Στρώνουμε με μεμβράνη ένα ταψάκι ή μια φόρμα της αρεσκείας μας
ή ένα βαθύ μπώλ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Το στρώνουμε ομοιόμορφα και καλύπτουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει και να παγώσει πολύ καλά 2 ώρες περίπου
και ξεφορμάρουμε το μωσαϊκό σε μια πιατέλα.

{αγνώστου}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου