Σελίδες

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Την άλλη φορά , λοιπόν , που θα περνάς μπροστά από το εγκαταλελειμμένο οικόπεδο της γειτονιάς σου ή μιά εξοχούλα και θα αναρωτιέσαι τί θα μαγειρέψεις σήμερα, τόλμησε κάτι καινούργιοΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΜΕ ΜΟΛΟΧΑ





Μάζεψε τις μολόχες (τόσες ώστε να χωρούν σε μιά μεγάλη λεκάνη ή κατσαρόλα),
κατά προτίμηση μετά μιά καλή βροχή και από καθαρό χωράφι.
Τις πλένεις καλά αλλά προσεκτικά να μην τραυματιστεί το όμορφο μεγάλο φύλλο.

Ξεχωρίζεις τα κοτσάνια από τα φύλλα.
(Κρατάς τα τρυφερά από τα κοτσάνια, τα μέρη δηλαδή που είναι κοντά
στο μεγάλο φύλλο της μολόχας.)
Κόβεις τα κοτσάνια σε κομμάτια όχι μακρύτερα απο 5-6 εκατοστά
αφήνοντας τα φύλλα ολόκληρα ή κόβοντάς τα στη μέση.

                    
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζεις τα κοτσανάκια με ελάχιστο νερό σε χαμηλή φωτιά
και τα μαραίνεις για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτεις στο νερό και τα φύλλα.
Μόλις μαλακώσουν τα σουρώνεις και τα επιστρέφεις στο τηγάνι με λίγο λάδι
και 2-3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα γιαχνίζεις ελαφρά.

Χτυπάς 8 αυγά.
Τα ρίχνεις σιγά σιγά στις μολόχες ανακατεύοντας να πάει το μίγμα παντού.
Προσθέτεις αρκετό αλάτι και πιπέρι.
Περιμένεις , ανακατεύοντας ελαφρά,  μέχρι να στεγνώσει η ομελέτα σου.


                             

                              Μολόχα, αυτή είναι,
                                       σίγουρα τις έχεις δεί στο...
                                               διπλανό εγκαταλελειμμένο οικόπεδο...



 από : Two Minutes Angie



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου