- 1 κιλό ελιές.
- 100 γραμμάρια αλάτι.
- 1 πλαστικό μπουκάλι του λίτρου, από κάποιο αναψυκτικό.
- 2 φέτες λεμόνι.
- Θρούμπι, η λίγη ρίγανη.
- Νερό.
Οδηγίες
- Πλένουμε πολύ καλά τις ελιές και τις βάζουμε στο καθαρό μπουκάλι. Προσθέτουμε το αλάτι, τις φέτες λεμονιού και την ρίγανη και νερό μέχρι το χείλος του μπουκαλιού.
- Κλείνουμε καλά το μπουκάλι , ανακινούμε λίγο να διαλυθεί το αλάτι και το ξεχνάμε σε σκιερό μέρος για 4-5 μήνες.
- Στο διάστημα αυτό καλό είναι να μην ανοίγουμε το μπουκάλι.
- Όταν περάσει το διάστημα αυτό ανοίγουμε και ελέγχουμε αν ξεπίκρισαν. Αν όχι τις αφήνουμε λίγο ακόμη.
- Βγάζουμε όσες θέλουμε να καταναλώσουμε και τις βάζουμε λίγες-λίγες στο λάδι.
-----------------------------------------------------
*Λίγα μυστικά ακόμα
Με αυτό τον τρόπο οι ελιές γίνονται
τραγανές ,
και κρατούν περισσότερο χρονικό διάστημα αρκεί
*να έχουμε υπομονή να περιμένουμε να γίνουν.
Αν οι ελιές είναι μεγάλες και δεν χωρούν στο στόμιο του μπουκαλιού
τις βάζουμε σε πλαστικό, η γυάλινο δοχείο.
και κρατούν περισσότερο χρονικό διάστημα αρκεί
*να έχουμε υπομονή να περιμένουμε να γίνουν.
Αν οι ελιές είναι μεγάλες και δεν χωρούν στο στόμιο του μπουκαλιού
τις βάζουμε σε πλαστικό, η γυάλινο δοχείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου