Σελίδες

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Εξάρτηση θα πει να είσαι ανήμπορος να αναλάβεις την ευθύνη της χαράς και της ευτυχίας σου, δηλαδή της συναισθηματικής σου ζωής !!!





Κάνε ένα πείραμα!!! 
Ένα βράδυ, ντύσου καλά, πάρε ένα περιοδικό ή ένα βιβλίο και πήγαινε να δειπνήσεις μόνος σου σε ένα πολυσύχναστο καλό εστιατόριο...
Παράγγειλε το κρασάκι σου και κάθισε να απολαύσεις το βιβλίο ή το περιοδικό που έχεις μαζί σου. Από κει και πέρα σκάσε πλάκα με το ύφος που θα σε κοιτάζουν οι γύρω. Θα σε βλέπουν σαν "κακομοίρη". Θα διαπιστώσεις ότι δεν δίνουν καμία σημασία στα

ζευγάρια που μπορεί επί μία ώρα να μην έχουν ανταλλάξει κουβέντα μεταξύ τους...

Αυτούς κανείς δεν τους λυπάται. Όλοι εσένα λυπούνται!

Υπάρχει ένας μύθος: Δεν μπορώ να είμαι ένα αληθινά ευτυχισμένο και ολοκληρωμένο άτομο, αν δεν αγαπιέμαι από ένα μέλος του αντίθετου φύλου.

Η άποψη αυτή αποτελεί μια μεγάλη παγίδα η οποία φθείρει τις σχέσεις μας γιατί, όσο την πιστεύουμε, βλέπουμε τον σύντροφό μας όχι σαν αποτέλεσμα της εκλογής μας αλλά σαν μέσο που καλύπτει τις ανάγκες μας. Πιστεύω πως η απαίτηση για αγάπη πριν μπορέσεις να νιώσεις από μόνος σου ευτυχισμένος, ονομάζεται εξάρτηση. Εξάρτηση θα πει να είσαι ανήμπορος να αναλάβεις την ευθύνη της χαράς και της ευτυχίας σου, δηλαδή της συναισθηματικής σου ζωής !!!

Απόσπασμα "Έρωτας, αγάπη και εξάρτηση"

Γιώργος Πιντέρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου