Σελίδες

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

....ψάξε ψάξε νά τά βρείς...





Ενα κορνέ για αρχάριους, καθώς λειτουργεί με μπαταρία.
Με τις διάφορες μύτες σχηματίζουμε λεπτές ή παχιές ραβδώσεις πάνω στα γλυκά μας,
ή τα «εμβολιάζουμε» με μαρμελάδα και λιωμένη σοκολάτα.



 
 Ετούτη η ένεση δεν πονάει. Κι ούτε και θα την αγοράσετε από φαρμακείο.
Μπαίνει στο συρτάρι με τα κουζινικά και βγαίνει όποτε τα ψητά μας χρειάζονται
μια τονωτική ένεση γεύσης.
Μέσα στη σύριγγα θα βάλετε ένα ωραίο, ενισχυμένο λαδολέμονο
ή μια μοσχομυρωδάτη μαρινάδα που θα ετοιμάσετε για τα ψητά.


 
Αν έχετε πρόβλημα στη μοιρασιά, ιδού η λύση.
Μια φόρμα σιλικόνης για κέικ, που διαθέτει 15 διαφορετικού μεγέθους θέσεις,
για μεγάλες ή μικρές μερίδες.






 Τα μανιτάρια συνήθως τα σκουπίζουμε καλά με μια πετσέτα για να φύγουν
τα χώματα και οι σκόνες.
Σωστότερος τρόπος και ασφαλέστερος, για να μην τα τραυματίσουμε
και να έχουν όμορφη όψη, είναι να τα σκουπίσουμε ελαφρώς
με ένα μαλακό βουρτσάκι ή πινέλο.


 
 Σε αυτά πλένουμε και στραγγίζουμε φρούτα και λαχανικά, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, κ.ά.
Ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι τρυπούλες τους μας εξυπηρετούν
και στην προετοιμασία του πουρέ, της σούπας και φυσικά των ζωμών.
Τελευταία λέξη της μόδας είναι τα τρυπητά από σιλικόνη,
που συρρικνώνονται ωσάν ακορντεόν και χωράνε εύκολα στα ντουλάπια μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου