Σελίδες

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ)




Γίνεται 1 1/2 κιλου μαρμελάδα
Χρόνος προετοιμασίας 24 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 30'

1    κιλό μανταρινια, Χιωτικα
1    λίτρο νερό
700γρ ζάχαρη
300γρ γλυκοζη

Πλυντε τα μανταρινια και χωριστε τα στα εξι.
Αφαιρεστε τις φλουδες, βαλτε τες σε
νερο κι αφηστε τες να σταθουν 24 ωρες.
Με το ψαλίδι αφαιρέστε τα κουκούτσια και
τα σκληρά μέρη και τη σάρκα των φρούτων και βάλτε τα σε  μικρό κατσαρολακι, με
ένα μέρος του νερού που προοριζεται για το γλυκο και βραστε τα 15'.
Στραγγιστε και
κρατηστε το ζουμι.
Ψιλοκόψτε τα κομμάτια της σάρκας με το ψαλίδι, και βαλτε τα σε
βαθια κατσαρολα με το ζουμι των κουκουτσιων και το υπολοιπο νερο.
Στραγγιστε τις
φλούδες και κόψτε τες σε λεπτές λωριδίτσες.
Δοκιμαστε κι αν ειναι ακομη πικρες βαλτε
τες σε καινουριο νερο, κι αφηστε τες να σταθουν 6 ωρες.
Στραγγιστε και ριξτε τες στην
κατσαρολα με την ψιλοκομμένη σάρκα.
Βάλτε την κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά,
και σιγοβράστε τα φρούτα 30'περίπου,να μαλακωσουν.
Ρίξτε τη ζάχαρη και τη γλυκοζη
κι ανακατέψτε να διαλυθεί.
Δυναμώστε τη φωτιά και βράστε τη μαρμελάδα 45'περίπου,
ώσπου να δέσει,ανακατεύοντάς την κατά διαστήματα μ’ ένα ξύλινο κουτάλι,για να μην
κολλήσει στον πάτο.
Κατεβάστε την από τη φωτιά κι αφήστε τη να κρυώσει κουνώντας
κατά διαστήματα την κατσαρόλα, για να διαμοιραστούν τα κομματάκια του φρούτου
παντού.
Βάλτε τη σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα, κλείστε τα, κι ανποδογυριστε τα.
Φυλάξτε τα ετσι αναποδογυρισμενα σε δροσερο μερος που να μην τα βλεπει ο ηλος.

Η μαρμελαδα διατηρείται ετσι 1 χρόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου