Σελίδες

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Γαρίδες με κύμινο



Γαρίδες με κύμινο
Οι γαρίδες με κύμινο μαγειρεύονται με ένα παραδοσιακό Αιγυπτιακό τρόπο. Τα μπαχαρικά σε συνδυασμό με το τρόπο ψησίματος κάνουν το πιάτο μοναδικό! Αυτό που κάνει τη συνταγή να ξεχωρίζει είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται, για την εκτέλεση της συνταγής παίρνουμε τις φλούδες από τα λεμόνια και τα κρεμμύδια και όχι τα ίδια τα υλικά. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Υλικά
300 γρ. γαρίδες με το κεφάλι και το κέλυφος
Φλούδες από 1 κρεμμύδι
1 Λεμόνι
Αλάτι πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
½ κ. γλυκού κύμινο
¼ φλ. Ελαιόλαδο
1 κ. γλυκού μουστάρδα
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις γαρίδες και τις σουρώνουμε . 

Πλένουμε το λεμόνι, το στρίβουμε και κρατάμε τις λεμονόκουπες. 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις γαρίδες και από πάνω τις φλούδες του κρεμμυδιού με τις λεμονόκουπες και το φύλλο δάφνης. 
Βάζουμε τη κατσαρόλα σκεπασμένη με καπάκι σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. 
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και το κύμινο, χαμηλώνουμε τη φωτιά 
και αφήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά να ψηθούν. 
Χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι με το χυμό λεμονιού λίγο αλάτι και τη μουστάρδα. 
Αδειάζουμε σε μια πιατέλα τις γαρίδες και αφαιρούμε τις φλούδες. 
Σερβίρουμε τη σος δίπλα ή περιχύνουμε πάνω από τις γαρίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου