Σελίδες

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Πιτάκια με κιμά και ελιές




Μερίδες 20
Χρ. Πρ 40΄
Χρ. Ψης 10΄
 
Υλικά
 
Για τη ζύμη:
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις
60 γρ αγελαδινό ανάλατο Βούτυρο
1 κρόκο αυγού
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας λάδι
125 ml γάλα
πρέζα αλάτι
 
Για τη γέμιση:
250 γρ Κιμάς βοδινού κρέατος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αυγά βρασμένα και κομμένα σε τέταρτα
2 κουταλιές της σούπας πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
30 γρ σταφίδες
Αλάτι
Πιπέρι
3 κ.σ Μαϊντανός ψιλοκομμένος
40 ml ελαιόλαδο
 
Για να το άλειμμα:
1 αυγό χτυπημένο
 
Για το τηγάνισμα:
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
 
Διαδικασία
 
Για τη ζύμη: 
Βάλτε το αλεύρι σε ένα μεσαίο μπώλ. 
Ανοίξτε μια τρύπα σε σχήμα ηφαιστείου στο κέντρο. 
Προσθέστε το βούτυρο, τον κρόκο του αυγού, 
τη ζάχαρη, το λάδι, το αλάτι 
και σταδιακά προσθέστε το γάλα ενώ ζυμώνετε μέχρι να γίνει 
μια ζύμη λεία και εύπλαστη. 
 
Αλευρώστε τον πάγκο της κουζίνας και βάλτε την ζύμη. 
Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίξτε σε φύλλο. 
Κόψτε με ένα κουπάτ 12 εκ διάμετρο στρογγυλά φύλλα.
 
Για τη γέμιση: 
Σε ένα τηγάνι ρίξτε το λάδι, το κρεμμύδι, το κρέας, το κύμινο, 
την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και της σταφίδες. 
Σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε και αφήστε μέχρι να ροδίσει το κρέας. 
Προσθέστε λίγο ζωμό κρέατος , έτσι ώστε η γέμιση να είναι ζουμερή.
 
Για το μοντάρισμα: 
Μοιράστε στο κέντρο κάθε κύκλου της ζύμης με ένα κουτάλι από την γέμιση, 
το ένα τέταρτο των βραστό αυγών και λίγες ελιές. 
Αλείψτε το φύλλο στην άκρη με αυγό και διπλώστε το φύλλο σε σχήμα μισοφέγγαρο 
πατήστε με ένα πιρούνι την άκρη ώστε να κλείσει καλά.
 Βάλτε σε ένα τηγάνι λάδι και αφήστε να κάψει καλά. 
Τηγανίστε της πίτες μέχρι να ροδίσουν. 
Βγάλτε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και αφήστε 
να στραγγίσουν από το λάδι. 
 
Σερβίρετε ζεστά με γιαούρτι.
 
 Γ.Λ από :  Look abouT
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου