Σελίδες

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ψωμί μπύρας με πάστα ελιάς


recipe image

  • 600 γρ. φαρινάπ,
  •     1 κουτί μπύρα,
  •     1 κ.γλ. αλάτι,
  •     1 κ.σ. λάδι,
  •     1/2 γλ. τσ. τυρί τριμμένο,
  •     πάστα ελιάς.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε μπολ τη φαρίνα, ρίχνουμε την μπύρα, το αλάτι και το λάδι.    Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και ζυμώνουμε μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
  2. Ανοίγουμε φύλλο, απλώνουμε την πάστα ελιάς, ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι και τυλίγουμε σε ρολό κλείνοντας καλά τη γέμιση να μην βγει.
  3. Βάζουμε το ρολό μας σε λαδωμένο ταψί με την ένωση προς τα κάτω, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι, σκεπάζουμε και αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180ο 30-40' ή αντιστάσεις 200ο 45 λεπτά.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το γευόμαστε!
                                                         
Λίγα μυστικά ακόμα
Επίσης μπορούμε να το γεμίσουμε με πέστο βασιλικού και λιαστές ντομάτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου