Σελίδες

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ





Υλικά
1/2 κιλό (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα σπορέλαιο
¾ κούπας χλιαρό νερό
1 με 1½ κουταλάκι ζάχαρη
1 με 1½ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
½ κιλό φέτα
1 αυγό

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη. Στο τέλος τρίβουμε τη φέτα μέσα στη ζύμη και ανακατεύουμε (ζυμώνουμε) μέχρι να μοιραστεί όσο γίνεται ομοιόμορφα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια στο μέγεθος και σχήμα που θέλουμε προσέχοντας να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα. Τα βάζουμε σε ταψί λαδωμένο ή καλυμμένο με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με το αυγό και τα ψήνουμε στους 180ο μέχρι να ροδίσουν (εξαρτάται από το μέγεθός τους).

Σημείωση: Η δόση αυτή βγάζει ένα ταψί.
Συμβουλή: Διπλασιάστε την, γιατί συνήθως δεν φτάνει…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου