Σελίδες

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Γλυκόξινη μαρμελάδα με κρεμμύδια...συνοδεύει Τυριά πικάντικα και σάλτσες από άγριο κρέας.



recipe image
  • 1,250 κιλα Κρεμμύδια καθαρισμενα , κοκκινα εγω εβαλα και λιγα ασπρα σε λεπτές ροδέλες
  • 3 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • 750 γρ ζάχαρη
  • 350 μλ ξύδι (λευκό ξύδι απο σταφυλια)
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού γαρίφαλο σε πανακι δεμενο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο σπορια σε πανακι δεμενο
  • 1 ξυλακι κανελα
Οδηγίες
  1. Βαζουμε το κρεμμύδι με το αλάτι ανακατεύουμε και αφήνουμε 1 ώρα. Το ξεπλενουμε καλα και με μια πετσετα το στεγνώνουμε
  2. Βαζουμε τη ζάχαρη με το ξύδι και γαρίφαλο να σιγοβράζει για 5 λεπτά
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το κύμινο, αφηνουμε στο δυνατο της φωτιας να παρη μια καλη βρασει και μετα σε μικρη φωτια να σιγοβρασει για 2 -2,5 ώρες μέχρι να εχουμε ενα παχύ σιρόπι και τα κρεμμύδια να εχουν ροδίσει
  4. βγαζουμε τα σακουλακια με τα μπαχαρικα
  5. το βαζουμε αμεσως σε γιαλυνα βαζακια και το συντηρουμε στο ντουλαπι της κουζινας μας
  6. ειναι σαν μαρμελαδα και δεν χαλαη
  7. οταν ανοιξουμε ενα βαζο το βαζουμε μετα στο ψυγειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου