Σελίδες

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Χαλβάς...αλλιώτικος



  •  recipe image
  • 2 χούφτες αμύγδαλα.
  • 1 ½ ποτήρι ν. ζάχαρη
  • 4 ποτήρια ν. νερό
  • 1 κουτί άνθος αραβοσίτου βανίλια (160 γρ.)
  • κανέλα
                                 
 
          Οδηγίες
  1. Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό και τα χωρίζουμε στα δύο.
  2. Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί όλο το μίγμα.
  3. Σε καταρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
  4. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και με ξύλινη κουτάλα τα ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να καβουρδιστούν απαλά και να αρωματιστούν.
  5. Αφού πάρουν τα αμύγδαλα το επιθυμητό χρώμα –προσέχοντας να μην καούμε- ρίχνουμε το μίγμα μας.
  6. Ανακατεύουμε συνεχώς (μερικά λεπτά) με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει ο χαλβάς, προσέχοντας να μη κολλήσει το μίγμα στον πάτο και τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  7. Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν δέσει το μίγμα και στην επιφάνεια δημιουργηθούν μεγάλες φουσκάλες.
  8. Αποσύρουμε το χαλβά από τη φωτιά αμέσως και τον ρίχνουμε στη φόρμα μας.
  9. Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αφαιρούμε το κεντρικό μέρος της φόρμας για να βγει εύκολα ο χαλβάς.
  10. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κανέλα.

                                      
  • Εάν θέλουμε το χαλβά μας ακόμη πιο γλυκό προσθέτουμε 
  • 1/2 ποτήρι ν. ζάχαρη ακόμη (δηλ. σύνολο 2 ποτήρια ν. ζάχαρη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου