Σελίδες

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

«Μανταρίνι Χίου» Προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης


mainimage-chios




       
Στέλλα Μπεκιάρηαπό Στέλλα Μπεκιάρη
10:26, 19 Δεκ 2012

Κατόπιν ανακοίνωσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το «μανταρίνι Χίου» είναι το 97ο ελληνικό προϊόν που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Μητρώο Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης και Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.
Έχει έντονο άρωμα και ανήκει στην ποικιλία tenore του είδους Citrus deliciosa και είναι διαφορετικό από το μανταρίνι κλημεντίνη που είναι της ποικιλίας Citrus reticulata.

-Αυτή η εξέλιξη δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς της Χίου να βελτιώσουν
το εισόδημά τους επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη ζήτηση και καλύτερες τιμές διαθέτοντας στους καταναλωτές ένα προϊόν εγγυημένης ποιότητας.
-Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές αναζητούν στα τρόφιμα που καταναλώνουν εκτός από τις υψηλές προδιαγραφές στο θέμα της υγιεινής και την πιστοποίηση της καταγωγής αλλά και του τρόπου παραγωγής των.

-Η καλλιέργεια, παραγωγή, συγκομιδή, διαλογή και τυποποίηση του προϊόντος πρέπει να εκτελούνται εντός της γεωγραφικής περιοχής των νήσων Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.
Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν πράγματι θα γίνει αναπροσαρμογή της τιμής προς τα πάνω στη συμφωνία ανάμεσα στους εσπεριδοκαλλιεργητές του ρημαγμένου από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές νησιού και την εταιρεία Χυμοί Κάμπου ΑΕ τώρα που το προϊόν τους έγινε brand name.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου