Σελίδες

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Φοντάν σοκολάτας


Από το Στέλιο Παρλιάρο

Κόστος: 7,5 €  
Προετοιμασία: 15΄
Ψήσιμο: περίπου 30΄

Υλικά (για 8 άτομα)
260 γρ. κουβερτούρα
70% κακάο,
τεμαχισμένη
σε μικρά κομμάτια
300 γρ. κρέμα γάλακτος
35% λιπαρά
150 γρ. ζάχαρη άχνη
2 ολόκληρα αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
+ 2 κρόκοι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και, λίγο πριν αρχίσει να βράζει,
την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή με μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ),
μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα και να γίνει ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη τους κρόκους με τα ολόκληρα αυγά και την άχνη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών στο μπολ με το μείγμα σοκολάτας - κρέμας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. το οποίο έχουμε ακουμπήσει πάνω
σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και, μόλις κάψει καλά, βάζουμε το φοντάν.
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
Στο διάστημα αυτό θα έχει κάνει κρούστα στην επιφάνεια,
αλλά στο εσωτερικό θα παραμένει αρκετά μαλακό.

Το γλυκό αυτό δεν φουσκώνει.

Για να σερβίρουμε, το αφήνουμε να κρυώσει,
αφαιρούμε το τσέρκι και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.

 Φωτο: Αλκης Καλούδης

*πηγή : kathimerini.gr



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου