Υλικά:
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με . την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα από το λεμόνι.
Στο τέλος, το κονιάκ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ασπράδια του αυγού σε μαρέγκα που έχουμε χτυπήσει με την κρυσταλλική ζάχαρη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί, αδειάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (Miele) στους 160-170ο C για 50 λεπτά περίπου.
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε όταν το γλυκό είναι ζεστό και το σιρόπι χλιαρό (κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια του γλυκού, αφού ψηθεί, για να πάει παντού το σιρόπι).
*Στέλιος Παρλιάρος
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κρόκοι αυγών
- 3 ασπράδια αυγών
- 80 γρ. λευκή ζάχαρη Saint Louis
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη Saint Louis
- 330 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 180 γρ. αμύγδαλο σκόνη
- 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 30 γρ. κονιάκ
- 300 γρ. λευκή ζάχαρη
- 250 γρ. νερό
- χυμός από 1 λεμόνι
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
- 100 γρ. γάλα
- 2-3 σταγόνες μαστιχέλαιο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με . την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα από το λεμόνι.
Στο τέλος, το κονιάκ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ασπράδια του αυγού σε μαρέγκα που έχουμε χτυπήσει με την κρυσταλλική ζάχαρη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί, αδειάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (Miele) στους 160-170ο C για 50 λεπτά περίπου.
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε όταν το γλυκό είναι ζεστό και το σιρόπι χλιαρό (κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια του γλυκού, αφού ψηθεί, για να πάει παντού το σιρόπι).
*Στέλιος Παρλιάρος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου