Σελίδες

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

...κι εδώ τα πορτοκαλένια μου κεκάκια ή cupkakes.. επι το Ελληνικότερον



Mageirikes Diadromes

Η Lara Lo, έκανε ερώτηση ποια είναι η διαφορά των μάφινς με τα καπκεικς.
'Έκανα μια μικρή έρευνα στα βιβλία μου και βρήκα μερικές διαφορές....
Τις βάζω εδώ για να τις δούμε όλες.....Λοιπόν....

-*-Τα cupcakes είναι αφράτα, δε φουσκώνουν πολύ και τα διακοσμούμε με πολλούς τρόπους.
-*-Ενώ τα muffins είναι πιο ογκώδη και ανομοιόμορφα και συνήθως τα στολίζουμε με άχνη.

Τα muffins γίνονται συνήθως με λιγότερα αυγά και περισσότερα υγρά και ψήνονται
πιο γρήγορα.....Τα γεμίζουμε *μέχρι το χείλος και ψήνονται στους 200ο

Τα cupcakes *γίνονται με οποιαδήποτε κλασική συνταγή για κέικ φόρμας,
τα γεμίζουμε ως τα 2/3 και ψήνονται στον ίδιο περίπου χρόνο που ψήνονται τα κέικ,
στους 175ο. *( μείον 15΄)

 ... κι εδώ τα πορτοκαλένια μου κεκάκια
ή cupcakes ... επί τό Ελληνικότερον !!!
 
                                                                recipe image
                συστατικά :
                         20-22 κεκάκια
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ. γλ. γεμάτα μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα, αν θέλετε για πιο έντονη γεύση, τα οποία θα χοντροκόψετε στο μούλτι
  • 1 πορτοκάλι ολόκληρο με τη φλούδα του κομμένο σε κομμάτια, αφού έχετε αφαιρέσει τα τυχόν κουκούτσια.
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • ¾ της κούπας μαργαρίνη
  • ½ κούπα γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα ζάχαρη ή και λίγο περισσότερο ανάλογα το πόσο γλυκό το θέλετε
           οδηγίες :
                                      
         
Χτυπώ στο μούλτι ή στο πολυμίξερ το πορτοκάλι να πολτοποιηθεί,
          μετά το χυμό, το γάλα, το αυγό και τη μαργαρίνη.
         
Στη συνέχεια προσθέτω τη ζάχαρη και χτυπώ για λίγο ακόμα.
  
Κατόπιν ρίχνω στο μείγμα το αλεύρι με το μπέικιν, αφού τα έχω κοσκινίσει, και τα      
ανακατεύω με κουτάλι και προσθέτω στο τέλος το χοντροκομμένο αμύγδαλο.

                                                               
Μετά γεμίζω τα βουτυρωμένα φορμάκια κατά τα ¾ και ψήνω στους 180ο 30΄ περίπου,
ώσπου να ροδίσουν.
Δοκιμάζω προς το τέλος το κέικ, αν έχει ψηθεί, βάζοντας ένα καλαμάκι ή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο
άν βγει καθαρή, τότε το κέικ είναι έτοιμο.
άν όμως έχει υγρασία και βγαίνει ζύμη ή σαν ψίχουλα, τότε χρειάζεται λίγο ακόμα ψήσιμο.
Συνταγή της Βέφας.


                                             Καλή  επιτυχία !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου