Σελίδες

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Μανιάτικες δίπλες από τήν κ.Kyriaki Rentzeperi




10 αυγα 
1/2 κουταλια της σουπας σοδα 
Ξισμα 2 πορτοκαλιων 
1 κουταλια του γλυκου ζαχαρη 
αλευρι περιπου 1 κιλο
Λιγο ελαιολαδο .
------------------
Βαζω τα αβγα στο μιξερ προσθετω το ξισμα πορτοκαλιου την σοδα 
και αφου κτυπηθουν καλα προσθετω το αλευρι ,μεχρι η ζυμη 
να μην κολλα στα χερια μου.

Οταν γινη μια ωραια μπαλα παιρνω και το λαδια και την ζυμωνω λιγο .
Την αφηνω στην ακρη να ξεκουραστη και ανοιγω τα φυλλα.
Εκανα 3 φυλλα. 
Κοβω σε παραληλογραμα κομματια το φυλλο.
Τηγανιζω σε μπολικο ελαιολαδο τυλιγοντας το πηρουνι γυρω απο το φυλλο 
τις ετοιμαζω και την επομενη τις μελωνω. 
--------------------------------------
Το σιροπι ειναι: 
2 ποτηρια μελι 
1 ποτηρι ζαχαρη και 
2 ποτηρια νερο. 

Εχω χονδροκοψει τα καρυδια.
Μελωνω στολιζω με καρυδια και κανελλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου