10 αυγα
1/2 κουταλια της σουπας σοδα
Ξισμα 2 πορτοκαλιων
1 κουταλια του γλυκου ζαχαρη
αλευρι περιπου 1 κιλο
Λιγο ελαιολαδο .
------------------
Βαζω τα αβγα στο μιξερ προσθετω το ξισμα πορτοκαλιου την σοδα
και αφου κτυπηθουν καλα προσθετω το αλευρι ,μεχρι η ζυμη
να μην κολλα στα χερια μου.
Οταν γινη μια ωραια μπαλα παιρνω και το λαδια και την ζυμωνω λιγο .
Την αφηνω στην ακρη να ξεκουραστη και ανοιγω τα φυλλα.
Εκανα 3 φυλλα.
Κοβω σε παραληλογραμα κομματια το φυλλο.
Τηγανιζω σε μπολικο ελαιολαδο τυλιγοντας το πηρουνι γυρω απο το φυλλο
τις ετοιμαζω και την επομενη τις μελωνω.
--------------------------------------
Το σιροπι ειναι:
2 ποτηρια μελι
1 ποτηρι ζαχαρη και
2 ποτηρια νερο.
Εχω χονδροκοψει τα καρυδια.
Μελωνω στολιζω με καρυδια και κανελλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου