Σελίδες

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Συνταγή απο την Νότια Αφρική - Malva Pudding.


Κέικ σοκολάτας με γλάσο


υλικά πού θά χρειαστείτε γιά τό κέϊκ:
3/4 της κούπας ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κουτ. του γλυκού μαρμελάδα βερύκοκο
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρική (baking soda)
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 κουτ. του γλυκού βούτυρο (μεγάλη κουταλιά)
1 κουτ. του γλυκού ξύδι
1/3 της κούπας γάλα



υλικά πού θά χρειαστρίτε γιά τήν σάλτσα:
3/4 της κούπας κρέμα γάλακτος
100 γρ. βούτυρο
140 γρ. ζάχαρη
1/3 της κούπας καυτό νερό
μία βανίλια ή φυσική βανίλια 


Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.


--->Χτυπήστε στο μίξερ την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι το μείγμα να γίνει 

 ανοιχτό κίτρινο και πηχτό. 
Προσθέστε την μαρμελάδα και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα άλλο μπώλ, περάστε απο το σουρωτήρι το αλεύρι την σόδα και το αλάτι. 

Λιώστε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά (μην το αφήσετε να βράσει) και προσθέστε το ξύδι.
Ανακατέψτε αυτό το μείγμα και το γάλα με το μείγμα των αυγών-ζάχαρης 

και σταδιακά ρίξτε και το μείγμα του αλευριού. 
Ανακατέψτε καλά.

Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος 

και ψήστε το για 45-50 λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε όλα μαζί τα υλικά για την σάλτσα. 

Όταν το κέικ έχει ψηθεί 25 λεπτά βγάλτε το απο το φούρνο και κάντε τρύπες. 
Ρίξτε την σάλτσα απο πάνω απο το κέικ και ξαναβάλτετο στο φούρνο 
για την υπόλοιπη ώρα που απομένει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου