Σελίδες

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

... για ασφαλείς αγορές on line






Τα Χριστούγεννα, εκτός από χαρά, γλυκά, κάλαντα και χαμόγελα, είναι και η ιδανική περίοδο για ηλεκτρονικές αγορές δώρων στα αγαπημένα μας πρόσωπα.


Την ίδια ακριβώς άποψη, έχουν και οι επιτήδε

ιοι hackers που αναμένουν κάθε χρόνο τις εορταστικές ημέρες για να "δράσουν".

Πρέπει να είστε λοιπόν, πολύ προσεκτικοί, για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως με τις πιστωτικές σας ή τις κάρτες ταμιευτηρίου.

Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει antivirus στον προσωπικό σας υπολογιστή και μάλιστα τα τελευταία patch για το λειτουργικό του.

Δημιουργείστε μια διεύθυνση email ειδικά για αγορές με δύσκολο password και προτιμήστε γνωστά διαδικτυακά καταστήματα που φημίζονται για την αξιοπιστία τους.

Οι "απίστευτες" προσφορές καλύτερα να μην σας εντυπωσιάζουν. Εκεί θα πρέπει να είστε υποψιασμένοι ειδικά αν πρόκειται για κάποιο περιζήτητο προϊόν ή για κάποια "επείγουσα προσφορά" και η αγορά του γίνετε μέσω link από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, προσοχή μήπως οδηγεί σε ψεύτικους δικτυακούς τόπους.

Όταν φτάσετε στη διαδικασία παραγγελίας σε μία ιστοσελίδα, επιβεβαιώστε ότι χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SSL απλά βλέποντας στη διεύθυνση https μπροστά από τη διαδικτυακή διεύθυνση, αντί για http αλλά και το σύμβολο κλειδαριάς ή κλειδιού στο παράθυρο του browser.

Αν το διαδικτυακό κατάστημα ζητάει περισσότερα από όσα θα έπρεπε για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή, μην την ολοκληρώσετε. Διότι μπορεί να υπάρχει κάποιο malware που εισάγει σε διαδικτυακές φόρμες ερωτήσεις για να αντλήσει ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία του χρήστη.

Τέλος, οι αγορές σας δεν θα πρέπει να γίνονται από δημόσια Wi-Fi hotspot ή άγνωστα ξεκλείδωτα Wi-Fi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου