Σελίδες

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ταραμοσαλάτα βελούδινη ---> Η ταραμοσαλάτα αυτή, για να επιτευχθεί το αφράτο σαν σαντιγί αποτέλεσμά της χρειάζεται : 1. Πολύ δυνατό μπλέντερ και 2. Ακρίβεια στη σειρά προσθήκης των υλικών.








recipe image
  • 1 κρεμμύδι ξερό μικρό
  • ¼ ποτηράκι κρασιού χυμό λεμονιού
  • 2/4 ποτηράκι κρασιού νερό
  • 1 χούφτα ψωμί μουσκεμένο και καλά στυμμένο (ψίχα)
  • 1 κ.σ. γεμάτη ταραμά λευκό
  • ½ λίτρο καλαμποκέλαιο
Οδηγίες
  1. Στο μπλέντερ του μίξερ, δηλαδή το πολύ δυνατό και ΟΧΙ multi χτυπάμε καλά το κρεμμύδι με το χυμό και το νερό.
  2. Προσθέτουμε το ψωμί λίγο-λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Ρίχνουμε τον ταραμά κατά τον ίδιο τρόπο, σταδιακά και χτυπώντας το μίγμα.
  4. Τέλος, προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο λίγο-λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα.
  5. Χτυπάμε το μίγμα μας μέχρι να απορροφηθεί όλο το λάδι από την επιφάνεια της ταραμοσαλάτας και να αφρατέψει.
     
     

    *Υπάρχει κι άλλη συνταγή για  Ταραμοσαλάτα από : mageirikesdiadromes
     
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου