Ο γνωστός μπακαλιάρος μπαίνει στο φούρνο μετά το ξαρμύρισμα!
από : mageirikesdiadromes
- 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου.
- 3 κρεμμύδια φέτες κομμένα.
- 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες φετάκια.
- 5 μέτριες πατάτες κομμένες φέτες.
- 4 μέτριες ντομάτες κομμένες φέτες.
- 10 ελιές καλαμών κομμένες φετάκια.
- 1/2 φλιτζάνι λάδι.
- 1 ποτήρι νερό.
- 1/2 ποτήρι κρασί άσπρο.
- πιπέρι.
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Οδηγίες
-Κόβουμε σε μικρές μερίδες τον μπακαλιάρο.
-Τον ξαρμυρίζουμε για 24 ώρες αλλάζοντας συχνά το νερό.
-Σε μέτριο ταψί στρώνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Από πάνω βάζουμε
τις πατάτες ,τα κομμάτια του μπακαλιάρου,
τις ντομάτες τις ελιές ,το
μαϊντανό, το πιπέρι το κρασί και το νερό.
-Βάζουμε το λάδι και τον ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200 βαθμούς περίπου50 λεπτά.
Μια πιο υγιεινή εκδοχή του μπακαλιάρου!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου