Σελίδες

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου! Μπακαλιάρος πλακί




Ο γνωστός μπακαλιάρος μπαίνει στο φούρνο μετά το ξαρμύρισμα!
από : mageirikesdiadromes

 recipe image
  • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου.
  • 3 κρεμμύδια φέτες κομμένα.
  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες φετάκια.
  • 5 μέτριες πατάτες κομμένες φέτες.
  • 4 μέτριες ντομάτες κομμένες φέτες.
  • 10 ελιές καλαμών κομμένες φετάκια.
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι.
  • 1 ποτήρι νερό.
  • 1/2 ποτήρι κρασί άσπρο.
  • πιπέρι.
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Οδηγίες
 
-Κόβουμε σε μικρές μερίδες τον μπακαλιάρο. 
-Τον  ξαρμυρίζουμε  για 24 ώρες αλλάζοντας συχνά το νερό.
-Σε μέτριο ταψί στρώνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 
Από πάνω βάζουμε τις πατάτες ,τα κομμάτια του μπακαλιάρου, 
τις ντομάτες τις ελιές ,το μαϊντανό, το πιπέρι το κρασί και το νερό.
-Βάζουμε  το λάδι και τον ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 
στους 200 βαθμούς περίπου50 λεπτά.

Μια πιο υγιεινή εκδοχή του μπακαλιάρου!



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου