Σελίδες

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Καμπανάκι από οικολόγους ---> Δραματική μείωση που ξεπερνά το 60% έχει σημειώσει την τελευταία δεκαετία ο πληθυσμός των ελεφάντων που ζουν στα δάση της κεντρικής Αφρικής σύμφωνα με νέα μελέτη





Η μελέτη αυτή επιβεβαιώνει τους φόβους ότι το συγκεκριμένο είδος που ζει στην Αφρική (Loxodonta cyclotis) κινδυνεύει με εξαφάνιση, πιθανόν μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Οικολόγοι υποστηρίζουν ότι “δραστική, άμεση, πολυεπίπεδη δράση είναι επιβεβλημένη” προκειμένου να σωθούν οι ελέφαντες και ανησυχούν για το κυνήγι ελεφαντόδοντου.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές της οργάνωσης Wildlife Conservation Society (WCS) για την προστασία της Άγριας Ζωής, δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική θεώρηση “PLoS One”.
“Παρότι περιμέναμε τέτοια αποτελέσματα τρομοκρατήθηκαμε με το γεγονός ότι η μείωση σε χρονικό διάστημα σχεδόν δέκα ετών ήταν άνω του 60%” δήλωσε στο BBC η επικεφαλής της μελέτης και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Στέρλινγκ Φιόνα Μάισελς.
Στο πλαίσιο της μελέτης οι ερευνητές έκαναν οδοιπορικό 12.875 χλμ σε δάση του Καμερούν, της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας, του Κονγκό κ.ά.
Πληροφορίες από BBC


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου