Σελίδες

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ψητά Λαχανικά με παραλλαγές... τα λαχανικά μας μπορούμε να τα σερβίρουμε με διαφορετικούς τρόπους και να τα απολαύσουμε !


recipe image

mageirikesdiadromes.gr

  1.  Πιπεριές χρωματιστές
  2. Μελιτζάνες
  3. Μανιτάρια
  4. Κολοκυθάκια
  5. Κρεμμύδια
  6. Φρέσκα μυρωδικά
  7. Λάδι
  8. Αλάτι και πιπέρι
  9. Τυρί κρέμα ή ανθότυρο ή μανούρι
  10. Πίτες για σουβλάκι
  11. Αλάτι και πιπέρι
  12. Σάλτσα αϊολί
    Οδηγίες
  1. Κόβουμε σε φέτες τα λαχανικά , τα βάζουμε σε τρυπητό και αλατοπιπερώνουμε .
  2. Ραντίζουμε με λάδι και φρέσκο θυμάρι και βασιλικό .
  3. Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα και στρώνουμε τα λαχανικά μας .
  4. Ψήνουμε στο αέρα στους 200ο για 20 λεπτά περίπου . Προς το τέλος ανάβουμε το γκριλ να ροδίσουν λίγο .
Ψητά λαχανικά με τυρί


                            

  1. Βάζουμε σε στρώσεις τα ψητά λαχανικά μας και εν διάμεσα βάζουμε τυρί κρέμα ή ανθότυρο ή μανούρι .
  2. Μπορούμε να ζεστάνουμε να λιώσει λίγο το τυρί ή το σερβίρουμε χωρίς να ζεστάνουμε .
--- >Ψητά λαχανικά με μπαλσάμικο
       Σερβίρουμε τα ψητά λαχανικά με λίγο ξύδι μπαλσάμικο και λίγο λάδι ωμό .

--- >Ψητά λαχανικά με σάλτσα αϊολί      Σερβίρουμε τα λαχανικά πάνω σε ψημένες πίτες από σουβλάκι .
     Σερβίρουμε ξεχωριστά τη σάλτσα αϊολί
     ή την περιχύνουμε πάνω στα ψητά λαχανικά .




 ===============>
 ΣΑΛΤΣΑ ΑΪΟΛΙ :
  • 2 κούπες μαγιονέζα
  • 2 σκ . σκόρδο στην πρέσα
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • 1 φακελάκι σαφράν
 Οδηγίες

  1. Μουσκεύουμε το σαφράν σε 2 κ.σ. νερό για 15 λεπτά .
  2. Ανακατεύουμε στη μαγιονέζα το σκόρδο , το νερό με το σαφράν , το χυμό .
  3. Αφήνουμε λίγη ώρα να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε .
  4. Περιχύνουμε ή συνοδεύουμε ψητά ή βραστά λαχανικά .

 mageirikesdiadromes








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου