mageirikesdiadromes.gr
- Πιπεριές χρωματιστές
- Μελιτζάνες
- Μανιτάρια
- Κολοκυθάκια
- Κρεμμύδια
- Φρέσκα μυρωδικά
- Λάδι
- Αλάτι και πιπέρι
- Τυρί κρέμα ή ανθότυρο ή μανούρι
- Πίτες για σουβλάκι
- Αλάτι και πιπέρι
- Σάλτσα αϊολί
Οδηγίες
- Κόβουμε σε φέτες τα λαχανικά , τα βάζουμε σε τρυπητό και αλατοπιπερώνουμε .
- Ραντίζουμε με λάδι και φρέσκο θυμάρι και βασιλικό .
- Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα και στρώνουμε τα λαχανικά μας .
- Ψήνουμε στο αέρα στους 200ο για 20 λεπτά περίπου . Προς το τέλος ανάβουμε το γκριλ να ροδίσουν λίγο .
- Βάζουμε σε στρώσεις τα ψητά λαχανικά μας και εν διάμεσα βάζουμε τυρί κρέμα ή ανθότυρο ή μανούρι .
- Μπορούμε να ζεστάνουμε να λιώσει λίγο το τυρί ή το σερβίρουμε χωρίς να ζεστάνουμε .
Σερβίρουμε τα ψητά λαχανικά με λίγο ξύδι μπαλσάμικο και λίγο λάδι ωμό .
--- >Ψητά λαχανικά με σάλτσα αϊολί Σερβίρουμε τα λαχανικά πάνω σε ψημένες πίτες από σουβλάκι .
Σερβίρουμε ξεχωριστά τη σάλτσα αϊολί
ή την περιχύνουμε πάνω στα ψητά λαχανικά .
===============>
ΣΑΛΤΣΑ ΑΪΟΛΙ :
- 2 κούπες μαγιονέζα
- 2 σκ . σκόρδο στην πρέσα
- Λίγο χυμό λεμονιού
- 1 φακελάκι σαφράν
Οδηγίες
- Μουσκεύουμε το σαφράν σε 2 κ.σ. νερό για 15 λεπτά .
- Ανακατεύουμε στη μαγιονέζα το σκόρδο , το νερό με το σαφράν , το χυμό .
- Αφήνουμε λίγη ώρα να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε .
- Περιχύνουμε ή συνοδεύουμε ψητά ή βραστά λαχανικά .
mageirikesdiadromes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου