Σελίδες

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Τηγανιά ... ένας καταπληκτικός μεζές για μπύρα ή κρασάκι



recipe image

  • 1 ψαρονέφρι μεγάλο ή τρυφερό χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
  • 6 κ.σ. λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί
  • Πιπέρι καυτερό ή τσίλι ή ταμπάσκο ανάλογα με τα γούστα σας
  • 4 κ. σ. γούστερ σως
  • 1 κ.γλ. κοφτό ρίγανη
  • Λίγο αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες


  1. Αλείφουμε το κρέας με τη μουστάρδα και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο
  2. Σε τηγάνι σοτάρω το κρέας στο λάδι καλά από όλες τις πλευρές και ρίχνω και το σκόρδο.
  3. Προσθέτω το κρασί σε δόσεις και ανακατεύω συνέχεια σε δυνατή φωτιά.
  4. Βάζω τη γούστερ σος, λίγο αλάτι, τα πιπέρια και τη ρίγανη και βράζω δυνατά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Η όλη ετοιμασία θα κρατήσει περίπου 10 λεπτά. Αν είναι με άλλο τρυφερό κομμάτι χοιρινό ίσως λίγο περισσότερο.

από : http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/thgania.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου