ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
½ κιλό ρεβίθια (μουσκεμένα για 8 ώρες)
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκ. αλάτι
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση:
-Τοποθετούμε τα ρεβίθια μέσα σε ένα πήλινο σκεύος
που κλείνει πολύ καλά με καπάκι.
-Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το αλάτι, το ελαιόλαδο και νερό
έως ότου να σκεπαστούν τα ρεβίθια και λίγο παραπάνω.
-Κλείνουμε το πήλινο σκεύος με το καπάκι του, και ψήνουμε τη ρεβιθάδα
στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Έπειτα χαμηλώνομε τη θερμοκρασία στους 80-90 βαθμούς
και ψήνουμε για άλλες 7 ώρες.
-Σερβίρεται ζεστή με λίγο λεμόνι στο τέλος
www.mylady
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου