Σελίδες

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ρεβιθάδα Σιφνέϊκη.


 Ρεβιθάδα Σιφνέϊκη.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ 

½  κιλό ρεβίθια (μουσκεμένα για 8 ώρες)
3  μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1  φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
1  κουτ. γλυκ. αλάτι
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

Εκτέλεση:


-Τοποθετούμε τα ρεβίθια μέσα σε ένα  πήλινο σκεύος 
που κλείνει πολύ καλά με καπάκι. 
-Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το αλάτι, το ελαιόλαδο και νερό 
έως ότου να σκεπαστούν τα ρεβίθια και λίγο παραπάνω.
-Κλείνουμε το πήλινο σκεύος με το καπάκι του, και ψήνουμε τη ρεβιθάδα 

στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. 
Έπειτα χαμηλώνομε τη θερμοκρασία στους 80-90 βαθμούς 
και ψήνουμε για άλλες 7 ώρες.
-Σερβίρεται ζεστή με λίγο λεμόνι στο τέλος


 www.mylady

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου