Υλικά
-2 κιλά μυζήθρα ανάλατη
-10 αβγά
-2 φλιτζάνια αμύγδαλα αλεσμένα (όχι ασπρισμένα)
-2 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)
-750 γρ. ζάχαρη
-1 κουτ. σούπας κανέλα
-2 βανίλιες
-λίγο ελαιόλαδο και φρυγανιά τριμμένη για το ταψί
Eκτέλεση-10 αβγά
-2 φλιτζάνια αμύγδαλα αλεσμένα (όχι ασπρισμένα)
-2 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)
-750 γρ. ζάχαρη
-1 κουτ. σούπας κανέλα
-2 βανίλιες
-λίγο ελαιόλαδο και φρυγανιά τριμμένη για το ταψί
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C,
λαδώνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί και πασπαλίζουμε τον πάτο
και τα πλαϊνά του με μπόλικη τριμμένη φρυγανιά.
-Λιώνουμε σε λεκάνη τη μυζήθρα με το πιρούνι και προσθέτουμε σταδιακά
τα αβγά και τη ζάχαρη δουλεύοντας τα υλικά μαζί.
-Προσθέτουμε το ξύσμα των πορτοκαλιών, τη βανίλια, την κανέλα
και το κοπανισμένο αμύγδαλο (το μισό λεπτοκοπανισμένο και το υπόλοιπο πιο χοντρό). -Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο
για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει η τυρόπιτα.
-Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει εκτός φούρνου.
-Αφού κρυώσει εντελώς, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια,
την περιχύνουμε αν θέλουμε με λίγο μέλι και σερβίρουμε.
*(Είναι σημαντικό να είναι μικρά τα κομμάτια
γιατί το γλυκό αυτό είναι βαρύ!)
------> Συνταγή: Κατερίνα Μαραγκού
Επιμέλεια - Food styling: mime.com
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
thecookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου