Σελίδες

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Γλυκιά τυρόπιτα


Γλυκιά τυρόπιτα

Υλικά
  -2 κιλά μυζήθρα ανάλατη
-10 αβγά
-2 φλιτζάνια αμύγδαλα αλεσμένα (όχι ασπρισμένα)
-2 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)
-750 γρ. ζάχαρη
-1 κουτ. σούπας κανέλα
-2 βανίλιες
-λίγο ελαιόλαδο και φρυγανιά τριμμένη για το ταψί
Eκτέλεση

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, 
λαδώνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί και πασπαλίζουμε τον πάτο 
και τα πλαϊνά του με μπόλικη τριμμένη φρυγανιά. 
-Λιώνουμε σε λεκάνη τη μυζήθρα με το πιρούνι και προσθέτουμε σταδιακά 
τα αβγά και τη ζάχαρη δουλεύοντας τα υλικά μαζί. 
-Προσθέτουμε το ξύσμα των πορτοκαλιών, τη βανίλια, την κανέλα 
και το κοπανισμένο αμύγδαλο (το μισό λεπτοκοπανισμένο και το υπόλοιπο πιο χοντρό). -Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο 
για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει η τυρόπιτα. 
-Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει εκτός φούρνου. 
-Αφού κρυώσει εντελώς, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, 
την περιχύνουμε αν θέλουμε με λίγο μέλι και σερβίρουμε. 

*(Είναι σημαντικό να είναι μικρά τα κομμάτια 
γιατί το γλυκό αυτό είναι βαρύ!)





------>  Συνταγή: Κατερίνα Μαραγκού
Επιμέλεια - Food styling: mime.com
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος


thecookbook.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου