Σελίδες

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Γιατί ο χυμός του παντζαριού κάνει «θαύματα» υγείας;




Όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι ο χυμός από παντζάρια είναι 
μια από τις πλουσιότερες πηγές αντιοξειδωτικών και νιτρικών αλάτων που 
βελτιώνουν την αρτηριακή πίεση του αίματος και την αιματική ροή 
σε όλο το σώμα, περιλαμβανομένου του εγκεφάλου, της καρδιάς και των μυών. 



Όπως τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, 
τα παντζάρια περιέχουν νιτρικά άλατα και αντιοξειδωτικά 
που μπορούν να είναι ωφέλιμα για την υγεία.

«Η έρευνα για τον χυμό του παντζαριού είναι ακόμη και αρχικό στάδιο», 
εξηγεί ο Γκάρι Μίλλερ από το Πανεπιστήμιο του Wake Forest. 
«Προσπαθούμε να αποκαλύψουμε τα ενδιαφέροντα οφέλη υγείας του 
χυμού παντζαριού κυρίως λόγω των διατροφικών νιτρικών αλάτων και 
των επιπτώσεων τους στην αιματική ροή και την αρτηριακή πίεση», 
συμπληρώνει ο Δρ Μίλλερ. 


Μέσω μια αλυσιδωτής αντίδρασης, το σώμα μετατρέπει 
τα νιτρικά άλατα του χυμού παντζαριού σε νιτρικό οξείδιο, 
ένα συστατικό που ενισχύει την αιματική ροή σε όλο το σώμα και 
βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης του αίματος. 

--> Ο χυμός παντζαριού προάγει την καρδιακή υγεία και την αιματική ροή 
--> Τα νιτρικά άλατα ενισχύουν τις αθλητικές επιδόσεις
--> Ποιος πρέπει να πίνει χυμό παντζαριού; 
-->  Που θα βρείτε χυμό παντζαριού 

αναλυτικά ΕΔΩ : eirinika.gr
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου