Σελίδες

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Μικρά σουφλέ πράσινων λαχανικών


syntagi-soufle_laxanikon

Υλικά:

300 γρ. αρακά βρασμένο
300 γρ. σπαράγγια βρασμένα και ψιλοκομμένα
4 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
3 κουτ. της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
300 ml κρέμα γάλακτος
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
70 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

-Σοτάρετε με το μισό βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον βασιλικό για 2'.
-Προσθέτετε τα βρασμένα λαχανικά, σοτάρετε για άλλα 2' και στη συνέχεια πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ, αφού το αφήσετε να κρυώσει λίγο.
-Αναμιγνύετε τον πουρέ των λαχανικών με την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, λίγο αλατοπίπερο,
το ροκφόρ και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας πολύ καλά.
-Αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο 6 ατομικά φορμάκια για σουφλέ, και μοιράζετε το μίγμα μέσα σε αυτά.
-Βάζετε τα φορμάκια σε ταψί και τα ψήνετε στους 180°C, μέχρι να φουσκώσουν και να κάνουν μια χρυσαφιά κρούστα.
-Σερβίρετε τα σουφλέ ζεστά, λίγα λεπτά αφού βγουν από τον φούρνο.

 www.myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου