Σελίδες

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο γιατρός είναι στο... ψυγείο.....




Οι απότοµες αλλαγές του καιρού, µε το κρύο να διαδέχεται τις ανοιξιάτικες θερµοκρασίες, είναι η αιτία που κάνει αρκετούς αυτή την περίοδο να βρίσκονται κάτω από το πάπλωµα, µε 39 πυρετό.

Οπως εξηγούν στα«ΝΕΑ» οι ειδικοί,
διανύουµε περίοδο των ιώσεων και της γρίπης.

Αυτό που οφείλουν να κάνουν όσοι άνοιξαν την πόρτα στις ιώσεις
είναι να τρέξουν στο... ψυγείο, αφού εκεί, σύµφωνα µε τους ειδικούς,
κρύβεται το φαρµακείο της φύσης.
Πορτοκάλια, καρότα, σκόρδο, πιπεριές, µανιτάρια και γιαούρτι είναι µερικά µόνο
από τα τρόφιµα που συνυπάρχουν σχεδόν καθηµερινά στο οικογενειακό τραπέζι.

Λίγοι, ωστόσο, γνωρίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν για την προστασία
του οργανισµού κατά των ιώσεων.
Εκτός απότην κοτόσουπα, την «πενικιλίνη του πιάτου», όπως την χαρακτηρίζουν,
που µε την ευεργετική ουσία κυστεΐνη που περιέχει προστατεύει από µολύνσεις κυρίως του λαιµού, υπάρχουν λαχανικά και φρούτα, τροφές γνωστές στο ευρύ κοινό που µπορούν να
χρησιµοποιηθούν ως ασπίδα ενάντια στους ιούς.

- Mελέτες κατά καιρούς πληροφορούν ότι πολλά από τα φάρµακα κατά των ιώσεων
µπορεί και να µην είναι χηµικά.
- Πρόσφατο παράδειγµα, η µελέτη που δηµοσίευσαν πριν από δύο µήνες επιστήµονες
από το Ινστιτούτο ∆ιατροφικών Ερευνών του Νόργουιτς
και της Πανεπιστηµιακής Πολυκλινικής της Μεσίνα: τα αµύγδαλα καταπολεµούν
τις µολύνσεις που προκαλούν οι ιοί όπως αυτός της εποχικής γρίπης,
κι αυτό γιατί οι ουσίες που περιέχονται στον φλοιό του καρπού εµποδίζουν
τον πολλαπλασιασµό των παθογόνων µικροοργανισµών
- Μανιτάρια,βασικό προϊόν στη σύγχρονη γαστρονοµία, έχουν προστατευτική δράση
εναντίον των ιώσεων και της γρίπης....μελέτες έδειξαν ότι οι β - γλυκάνες,
διαλυτοί πολυσακχαρίτες που εµπεριέχουν, ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό
σύστηµα του οργανισµού, γι' αυτό και οι καταναλωτές µπορούν να τα προσθέτουν
στις σούπες, τις σαλάτες, τα µαγειρευτά και να καρπωθούν τη δράση των µανιταριών

Το γερό ανοσοποιητικό σύστηµα εξαρτάται από τη διατροφή

ΣΚΟΡ∆Ο ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ
 Στις τροφές - ασπίδες περιλαµβάνεται παρεξηγηµένο σκόρδο που φηµίζεται
για την αντιµικροβιακή και αντιβακτηριδιακή του δράση,
ενώ οι γιατροί και διατροφολόγοι προτείνουν επίσης στους καταναλωτές
να εντάξουν στις καθηµερινές διατροφικές τους συνήθειες το πράσινο τσάι.
 tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου