Σελίδες

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Αεροφωτογραφίες για τακτοποίηση αυθαιρέτων


                                                                                 aerofwtografies-gia-taktopoihsh-authairetwn

Αεροφωτογραφίες που «τραβή­χτηκαν» στις 28 Ιουλίου 2011, ημερομηνία-σταθμό των ρυθμί­σεων για τους ημιυπαίθριους και τα αυθαίρετα, θα παρέχει το υπουργείο Περιβάλλοντος σε κάθε ενδιαφερόμενο. Με τον τρόπο αυτό θα επιχειρηθεί να διευκο­λυνθούν όσοι δεν διαθέτουν επί­σημα έγγραφα που να αποδει­κνύουν την ανέγερση του αυθαι­ρέτου τους πριν από την επίμαχη ημερομηνία, ώστε να τα «τακτο­ποιήσουν».
Ταυτόχρονα, θα αρθεί το αδιέξοδο για τμήμα των 60.000 αυθαιρετούχων, οι δηλώσεις των οποίων «πάγωσαν» στο ηλεκτρο­νικό σύστημα του TEE έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η σχετική ρύθμιση θα περι­λαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την αυθαίρετη δόμηση, το οποίο αναμένεται να δοθεί σε διαβού­λευση στο αμέσως επόμενο διά­στημα. Η ρύθμιση κινείται στην ενίσχυση της χρονικής «κόκκινης γραμμής» (δηλαδή της 28ης Ιου­λίου 2011) που τέθηκε για πρώτη φορά από τον ν. 3843/10 για την «τακτοποίηση» ημιυπαίθριων. Ημερομηνία μέχρι την οποία έπρε­πε να είχε ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός του αυθαιρέτου που θα ενταχθεί στη ρύθμιση.
Όπως λοιπόν θα αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, έξι μήνες μετά την ψήφισή του οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να απευθύ­νονται στο ΥΠΕΚΑ και να ζητούν αεροφωτογραφίες (πιθανότατα με τη μορφή ορθοφωτοχαρτών, που έχει στη διάθεσή της η Κτη­ματολόγιο Α.Ε.) από οποιοδήποτε σημείο στη χώρα, προκειμένου να αποδείξουν ότι το αυθαίρετο που σκοπεύουν να εντάξουν στη ρύθμιση «υπήρχε» την 28η Ιουλίου 2011. Δεν είναι ακόμα γνωστό αν οι ενδιαφερόμενοι αυθαιρετούχοι θα αγοράζουν τις φωτογραφίες, ή θα τους παρέχονται δωρεάν.

(...)
                                ΕΔΩ : www.elem.tee.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου