Σελίδες

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Σουπιές κρασάτες!





-1 σουπιά κομμένη σε κομματάκια 
  [εδω χρησιμοποίησα  καταψυγμένη και καθαρισμένη ]
-1 κρεμμύδι ξερό  κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες
-2 σκελίδες σκόρδο κομμένες ροδελίτσες
-2 φύλλα δάφνη
-5-6 κόκους μπαχάρι
-αλατοπίπερο
-μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
-1 ποτήρι κρασί ρετσίνα
-1 κουταλιά σούπας πελτέ
-1 ώριμη ντομάτα τριμμένη






Βάζουμε  το λάδι στην κατσαρόλα μαζι με  κρεμμύδι ,σκόρδο,σοτάρουμε  για λίγο
και προσθέτουμε  και την σουπιά ,
τα γυρίζουμε  με ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το κρασί,
μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομέτα τριμμένη,
την κουταλιά  τον πελτέ,αλάτι πιπέρι μπαχάρι ,δάφνη ,και
1 ποτήρι ζεστό νερό .

Σιγοβράζουμε για μία ώρα,αν έχει πολύ ζουμί το φαγητό μας 
αφαιρούμε  το καπάκι και δυναμώνουμε για λίγο το μάτι της κουζίνας 
μέχρι να δέσει η σάλτσα μας


magiriki-sintages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου