-1 σουπιά κομμένη σε κομματάκια
[εδω χρησιμοποίησα καταψυγμένη και καθαρισμένη ]
-1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες
-2 σκελίδες σκόρδο κομμένες ροδελίτσες
-2 φύλλα δάφνη
-5-6 κόκους μπαχάρι
-αλατοπίπερο
-μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
-1 ποτήρι κρασί ρετσίνα
-1 κουταλιά σούπας πελτέ
-1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
|
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζι με κρεμμύδι ,σκόρδο,σοτάρουμε για λίγο
και προσθέτουμε και την σουπιά ,
τα γυρίζουμε με ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το κρασί,
μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομέτα τριμμένη,
την κουταλιά τον πελτέ,αλάτι πιπέρι μπαχάρι ,δάφνη ,και
1 ποτήρι ζεστό νερό .
Σιγοβράζουμε για μία ώρα,αν έχει πολύ ζουμί το φαγητό μας
αφαιρούμε το καπάκι και δυναμώνουμε για λίγο το μάτι της κουζίνας
μέχρι να δέσει η σάλτσα μας
magiriki-sintages.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου