Σελίδες

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ψωμάκια με τραγανή κόρα της Άννας


recipe image

  • 1100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι.
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι.
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  • 1/2 κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο.
  • 2 ποτήρια νερό χλιαρό.
  • 2 φακελάκια μαγιά ξερή.
Οδηγίες
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, τη  ζάχαρη, το λάδι ,το γάλα, διαλύουμε την μαγιά σε λίγο από το νερό το χλιαρό ,την προσθέτουμε και αυτήν. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό .Ζυμώνουμε καλά και αν χρειαστεί λίγο ακόμη αλευράκι προσθέτουμε .
  2. Αφού ζυμώσουμε καλά την ζύμη ,την χωρίζουμε σε τρία μέρη και την πλάθουμε μακρόστενα και τα βάζουμε σε τρείς μικρές φόρμες αλειμμένες με λάδι ελαφρά.
  3. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 100 βαθμούς και βάζουμε μέσα τις φόρμες σκεπασμένες με λαδόκολλα. Τις αφήνουμε εκεί 1 ώρα να φουσκώσουν .
  4. Απάνω στην ώρα δυναμώνουμε τον φούρνο στους180 βαθμούς και ψήνουμε τα ψωμάκια σκεπασμένα με την κόλα, περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
  5. Προς το τέλος τα ξεσκεπάζουμε να πάρουν χρώμα.

      *mageirikesdiadromes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου