- 50 γρ ελαιόλαδο
- 2 κ.γλ. πάπρικα σκόνη
- 1 κ , γλ . ρίγανη
- 1 κ . , γ θυμάρι
- ¼ κ , γλ . κύμινο
- ½ κ , γλ . μαντζουράνα
- 1 κ , γλ . μαϊντανό
- ½ κ , γλ . πιπέρι
- ¼ κ , γλ . αλάτι
- ¼ κ , γλ . κολιαντρο
- ¼ κ , γλ . τσίλι
- 4 σκελίδες σκόρδο περασμένες από πρέσα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
- σπάγκο κουζίνας
- 4 μεγάλα σνίτσελ 350 γρ . περίπου το ένα από γαλοπούλα ή χοιρινό
Οδηγίες
- Εκτός από το κρεμμύδι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και κάνουμε μια σάλτσα .
- Με έναν μπαλτά ανοίγουμε τα σνίτσελ καλά σε μεγάλες φέτες .
- Αλείφουμε ένα σνίτσελ με την σάλτσα , απλώνουμε επάνω ροδέλες από το κρεμμύδι , πάλι ένα σνίτσελ , σάλτσα , κρεμμύδι και τελειώνουμε με το τελευταίο σνίτσελ .
- Δένουμε σε πακέτο το κρέας , αλείφουμε με την σάλτσα , το βάζουμε σε ένα ταψί προσθέτουμε γύρω γύρω και το υπόλοιπο κρεμμύδι , αν μας έμεινε και το βάζουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρα .
- Πότε πότε το αλείφουμε με το λαδάκι που βγάζει .
- Βγάζουμε το κρέας και το κόβουμε σε λεπτές φέτες .
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές , με την σαλτσούλα του που βγάζει και με τζατζίκιι , σαλάτα και φρέσκο ψωμί .
από : mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου