Σελίδες

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Παντζάρια ψημένα στο αλουμινόχαρτο


Παντζάρια ψημένα στο αλουμινόχαρτο




Υλικά

παντζάρια σε ίδιο μέγεθος, 
καθαρισμένα από τα κοτσάνια και πλυμένα
αλάτι, χοντρό
φύλλα αλουμινόχαρτου

Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
-Στεγνώνουμε επιμελώς τα παντζάρια με απορροφητικό χαρτί, 
-Τα αλατίζουμε και τα τυλίγουμε το καθένα ξεχωριστά με αλουμινόχαρτο. 
-Τα ψήνουμε για περίπου 1½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
Μπορούμε να τα ελέγξουμε τρυπώντας τα με ένα μυτερό μαχαίρι. 
Αν η λεπίδα εισχωρήσει εύκολα, είναι έτοιμα. 
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη όπως είναι.
--------------------------------------------
Κάθε φορά που θέλουμε να τα μαγειρέψουμε, 
απλώς τα βγάζουμε από την κατάψυξη, 
τα αφήνουμε για λίγες ώρες να ξεπαγώσουν, 
τα ξεφλουδίζουμε και τα μαγειρεύουμε όπως μας αρέσει.
-------------------------------------------
Μια ωραία ιδέα είναι ψιλοκομμένα παντζάρια, 
με ζεστό κατσικίσιο τυρί, φύλλα από σπανάκι, 
ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες από καλό παλαιωμένο ξίδι. 
Φυσικά, το καλό *θαλασσινό αλάτι και το *φρεσκοτριμμένο πιπέρι τούς πάει πάντα!
*Φωτογραφία Σταύρος Κωστάκης, 
*food styling Παναγιώτα Λιακοπούλου
πηγή :  www.tovima.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου