Σελίδες

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Πένες με σάλτσα ροκφόρ....πανεύκολο και γρήγορο! Από νοστιμιά? Τίποτα άλλο.



recipe image

mageirikesdiadromes.gr
  • Μισό κιλό πένες ή φαρφάλες ή άλλο κοφτό μακαρονάκι βρασμένα
  • 5 κ.σ. βούτυρο ή λάδι »
  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος με όσα λιπαρά θέλετε
  • 300 γρ. Ροκφόρ λιωμένο με το πιρούνι
  • ½ κύβο κρέατος διαλυμένο σε ένα ποτηράκι ζεστό νερό
  • 2 κ.σ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι λίγο και πιπέρι
Οδηγίες
  1. Για τη σάλτσα λιώνω το βούτυρο σε κατσαρόλα.
  2. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, τον διαλυμένο σε νερό κύβο, την παρμεζάνα, το ροκφόρ, πιπέρι και ανακατεύω συνεχώς.
  3. Αφήνω να γίνει μια αραιή σάλτσα χωρίς να βράσει. Περιχύνω τα μακαρόνια με τη σάλτσα, πασπαλίζω πιπέρι και σερβίρω αμέσως.
  4. Kαλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για τη λάιτ εκδοχή του θα χρησιμοποιήσετε λάδι, 100 γρ. Ροκφόρ και όχι 300 και για κρέμα γάλακτος αυτήν με τα 3% λιπαρά. Πιο λάιτ δεν γίνεται ... .. Τι νομίζετε? τη λάιτ εκδοχή έκανα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου