Σελίδες

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

«Τα παιδιά εξερευνούν το μουσείο στο Γκάζι»






Με βασικά εργαλεία τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τη μνήμη και την παρατηρητικότητα, παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται να ανακαλύψουν τα μυστικά ενός εργοστασίου φωταερίου. Πρόκειται για ένα κυριακάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στο Γκάζι, από αυτή την Κυριακή 10 Μαρτίου.
Ένα μόλις μήνα μετά το άνοιγμα του Μουσείου μικροί φίλοι με τις οικογένειές τους και την παρότρυνση ενός μουσειοπαιδαγωγού, κάνουν μια περιήγηση στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, μέσα από παιχνίδια και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Ακολουθούν τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου και γνωρίζουν την ιστορία και τη λειτουργία του παλαιού εργοστασίου.

«Ουσιαστικά είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε πιλοτικά πέρυσι για δύο μήνες και είδαμε ότι υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση», αναφέρει η υπεύθυνη Τομέα Βιομηχανικού Μουσείου, Μαρία Φλώρου. «Τα παιδιά με τη συμμετοχή των γονιών τους, ή των συνοδών τους, αλλά και με τη βοήθεια ενός μουσειοπαιδαγωγού ανακαλύπτουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, ενός μνημείου βιομηχανικής κληρονομιάς που παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην πρωτεύουσα για περίπου 130 χρόνια.»

Τα παιδιά μέσω της διαδραστικής αυτής περιήγησης μπορούν να αντιστοιχίσουν συσκευές που λειτουργούσαν με φωταέριο με σύγχρονες οικιακές συσκευές, να ανακαλύψουν τα παραπροϊόντα που προέκυπταν από τον καθαρισμό του αερίου και τις χρήσεις τους, να γνωρίσουν τα επαγγέλματα του παλαιού εργοστάσιου φωταερίου της Αθήνας, παρατηρώντας αληθινά μηχανήματα και εργαλεία.

Το πρόγραμμα ξεκινά από αυτή την Κυριακή 10 Μαρτίου από τις 11:00- 13:30

 και για κάθε Κυριακή έως τις 26 Μαϊου, 
ενώ η συμμετοχή είναι 6 ευρώ για παιδιά 
και 4 ευρώ για τους συνοδούς.
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία και για τις κρατήσεις, 

το κοινό μπορεί να καλεί στα τηλέφωνα: 
210 3475535, 2103475518.
---- > protothema.gr

                                           από : Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου