Σελίδες

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Πικάντικα κεφτεδάκια γεμιστά με ρύζι...Κεφτεδάκια γεμιστά με ρύζι και τυρί παρμεζάνα!



recipe image
  • 1 κ. κιμά,
  •     1/4 φλ.φρυγανιά τριμμένη,
  •     1/3 φλ. γάλα,
  •     2 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένο,
  •     1 αυγό,
  •     δυόσμο, ρίγανη,
  •     αλατοπίπερο,
  •     1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα,
  •     1 1/2 φλ. βρασμένο ρύζι,
  •     1-2 κ.σ. λάδι.
  Για τη σάλτσα ντομάτας:
  •     3 φρέσκες ντομάτες σε κυβάκια,
  •     2 κ.σ. λάδι,
  •     1 κύβο κνορ,
  •     αλατοπίπερο,
  •     2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο,
  •     ρίγανη,
  •     πιπεριές σε κυβάκια.
μακαρόνια για να συνοδεύσουμε τα κεφτεδάκια.
Οδηγίες
  1. Πρώτα βράζουμε το ρύζι:    Ρίχνουμε σε κατσαρολάκι 1 φλ.ρύζι με 1 1/2 φλ. νερό, αλατοπίπερο και βράζουμε να μαλακώσει 10 λεπτά και να πιει όλο το νερό του.
  2. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε την μισή παρμεζάνα, τη φρυγανιά, γάλα, αυγό, λάδι, σκόρδο, ρίγανη και δυόσμο, αλατοπίπερο, ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας.
  3. Πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια, ανοίγουμε στην παλάμη μας και βάζουμε στο κέντρο τους λίγο από το βρασμένο ρύζι, απάνω βάζουμε λίγη παρμεζάνα, πλάθουμε κλείνοντας τα κεφτεδάκια μας καλά να μην φύγει η γέμιση.
  4. Βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ όλα τα κεφτεδάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο μισή ώρα να ροδίσουν. Βράζουμε τη σάλτσα μας 15 λεπτά να χυλώσει.
  5. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με μακαρόνια, όποια μας αρέσουν, την σάλτσα και παρμεζάνα τριμμένη.
                     
Λίγα μυστικά ακόμα
Η αρχική συνταγή λέει πως τα κεφτεδάκια μετά από το φούρνο τα βάζει λίγα λεπτά στο τηγάνι, εγώ θεώρησα πως θα γίνει το φαγητό πιο βαρύ και τα άφησα ψητά που είναι πολύ νόστιμα.  Η συνταγή εδώ



mageirikesdiadromes.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου