Σελίδες

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Κοτόπουλο γεμιστό ανοιξιάτικο...Το γεμιστό αυτό κοτόπουλο δεν είναι το γνωστό που γεμίζουμε τα Χριστούγεννα, αλλά είναι ένα δροσερό κοτοπουλάκι με το τυράκι του και τις πιπερίτσες του! Είναι πολύ νόστιμο!!



recipe image

mageirikesdiadromes.gr

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο που θα το βράσουμε με 1 κρεμμύδι, 1 πράσο και 1 καρότο για 40΄περίπου σε αλατισμένο νερό
  • 1 κρεμμύδι Ψιλ/νο
  • 2 σκ. Σκόρδο
  • 2 φλ/νια ρύζι για πιλάφι
  • 2 πιπεριές χρωματιστές σε καρέ
  • 300 γρ. τυρί φέτα σε κομμάτια
  • 1 ντομάτα φέτες
  • μισό φλ/νι λάδι
  • ρίγανη, μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

  • Οδηγίες


    1. Βράζω το κοτόπουλο και κρατώ το ζουμί του, που από αυτό θα χρησιμοποιήσω 5 κούπες.
    2. Σε τηγάνι σοτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο και στη συνέχεια σοτάρω και το ρύζι ωμό για λίγο να λαδωθεί.
    3. Το κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τις πιπεριές, τη μισή φέτα, το μαϊντανό και τη ριγάνη. Ανακατεύω καλά.
    Για τη γέμιση του κοτόπουλου
    1. Θα βάλω σε μπολ την υπόλοιπη μισή φέτα, τη ρίγανη, πιπέρι,1 σκ. Σκόρδο στην πρέσα και θα τα ανακατέψω.
    2. Με το μείγμα αυτό θα γεμίσω την κοιλιά του κοτόπουλου και θα το βάλω στο ταψί. Δε χρειάζεται ράψιμο.
    3. Γύρω από το γεμιστό κοτόπουλο θα ρίξω το μείγμα του τηγανιού, θα διορθώσω το αλάτι και θα το περιχύσω με το ζωμό του κοτόπουλου που έχω φυλάξει.
    4. Τέλος θα καλύψω το ρύζι με φέτες ντομάτας και θα το βάλω στο φούρνο στους 200ο για περίπου 40 λεπτά.
    5. Καλή επιτυχία!!!
    Λίγα μυστικά ακόμα
    Χρησιμοποίησα κοτόπουλο χωρίς πέτσα για τη συνταγή αυτή, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κανονικό κοτόπουλο με την πετσούλα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου