Σελίδες

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ογκρατέν με πουρέ πατάτας... νόστιμο και εμφανίσιμο φαγητό με κιμά.


recipe image

mageirikesdiadromes.gr
  • 2 φακελακια ετοιμο πουρε
  •     1 κουπα φρυγανια τριμμενη
  •     λίγο ελαιόλαδο
  •     150 γρ κρεμα γαλακτος
  •     150 γρ τυρι κιτρινο τριμμενο
  •     1 κροκο αυγου
  •     150 γρ τυρι φετα
  •     3 κ.σ. γιαουρτι
  •     1 κ.σ. κορν φλαουρ
  •     φετες γκουντα (για μια στρωση)
  •     μπεικον(για μια στρωση)ή
  •     200 γρ κιμα μοσχαρι ή
  •     200 γρ κιμα απο λουκάνικο
  •     1 πιπερια ψιλοκομμενηλιγο
  •     Πιπερι
Οδηγίες
  1. Φτιαχνουμε τον πουρε συμφωνα με τις οδηγιες.(Αν θελουμε κανουμε πουρε σπιτικο)
  2. Προσθετουμε το τριμμενο τυρι και ανακατευουμε.
  3. Σε μπολ αναμιγνυουμε την κρεμα με το αλευρι πρωτα να διαλυθει, τη φετα, το γιαουρτι, τον κροκο  και λιγο πιπερι.
  4. Αν προτιμησουμε κιμα, σοταρουμε με λιγο λαδι και την πιπερια μεχρι να ψηθει.
  5. Σε ταψακι βουτυρωμενο πασπαλιζουμε φρυγανια και στρώνουμε τη μιση ποσοτητα του πουρε. Απλώνουμε τις φετες τυριου και ή το μπέικον ή τον σοταρισμενο κιμα.  Ριχνουμε το μειγμα με την κρεμα γαλακτος. Σκεπαζουμε με τον υπολοιπο πουρε,πασπαλιζουμε μπολικη φρυγανια, λιγο λάδι
Λίγα μυστικά ακόμα
Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 50 λεπτα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου