Σελίδες

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Πατατούλες γιαχνί!







  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες πάχους ενός πόντου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο τρίφτη
  • 2 ώριμες φρέσκες ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
  • 1 κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
  • 1 κύβο κνόρ σπιτικό λαχανικών (προαιρετικά)
  • 1\2 φλυτζάνι λάδι περίπου (λιγότερο ναι περισσότερο όχι)
  • λίγα κλωναράκια μαϊντανό




Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και 
σοτάρουμε για 4 λεπτά. 
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τα σοτάρουμε όλα μαζί 
για άλλα 3-4 λεπτά. 
Έπειτα προσθέτουμε το μαϊντανό, τον πελτέ και τη φρέσκια ντομάτα. 
Βάζουμε και το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και τον κύβο.
Ανακατεύουμε προσεκτικά να μην σπάσουν οι πατάτες, 
προσθέτουμε και 4 φλυτζάνια νερό και σιγοβράζουμε. 
Οταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, ανοίγουμε λίγο την κατσαρόλα 
ενώ είναι ακόμα στην φωτιά να μελλώσει η σάλτσα μας 
σε περίπτωση που είναι αραιή. 
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και φέτα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου