- 1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες πάχους ενός πόντου
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο τρίφτη
- 2 ώριμες φρέσκες ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
- 1 κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
- 1 κύβο κνόρ σπιτικό λαχανικών (προαιρετικά)
- 1\2 φλυτζάνι λάδι περίπου (λιγότερο ναι περισσότερο όχι)
- λίγα κλωναράκια μαϊντανό
|
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το
κρεμμύδι, το σκόρδο και
σοτάρουμε για 4 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε
τις πατάτες και τα σοτάρουμε όλα μαζί
για άλλα 3-4 λεπτά.
Έπειτα
προσθέτουμε το μαϊντανό, τον πελτέ και τη φρέσκια ντομάτα.
Βάζουμε και
το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και τον κύβο.
Ανακατεύουμε προσεκτικά να μην σπάσουν οι πατάτες,
Ανακατεύουμε προσεκτικά να μην σπάσουν οι πατάτες,
προσθέτουμε και 4
φλυτζάνια νερό και σιγοβράζουμε.
Οταν το φαγητό μας είναι έτοιμο,
ανοίγουμε λίγο την κατσαρόλα
ενώ είναι ακόμα στην φωτιά να μελλώσει η
σάλτσα μας
σε περίπτωση που είναι αραιή.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με
μαϊντανό και φέτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου