Σελίδες

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Τα αποξηραμένα φρούτα στη διατροφή μας!




Τα αποξηραμένα φρούτα στη διατροφή μας!

Αποξηραμένα ονομάζονται τα φρούτα που έχουν υποστεί ξήρανση, 
δηλαδή αφαίρεση της μεγαλύτερης ποσότητας του νερού που περιέχουν.
Η διαδικασία αυτή γίνεται με την έκθεση των φρούτων στον ήλιο 

ή σε ειδικούς φούρνους. 
Πριν την αποξήρανση.. προηγείται η κατάλληλη επεξεργασία 
που περιλαμβάνει προσθήκη αντιοξειδωτικής ουσίας για να μην μαυρίσουν, 
βράσιμο και ψέκασμα με διοξείδιο του θείου για να προστατευθεί το χρώμα και η γεύση.
Τα πιο συνηθισμένα αποξηραμένα φρούτα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά 

είναι οι σταφίδες, και ακολουθούν τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, 
τα σύκα και οι χουρμάδες. 
Η λίστα όμως δεν τελειώνει εδώ, καθώς υπάρχουν και άλλα, 
λιγότερο γνωστά όπως είναι τα cranberries, τα goji berries, τα μύρτιλλα, 
τα ακτινίδια, οι φράουλες, και ο ανανάς.

- Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης αποξηραμένων φρούτων;
- Ποια είναι τα μειονεκτήματα της αποξηραμένης μορφής τους;
- Ποια είναι τα οφέλη της κατανάλωσής τους;
- Ποια είναι η θέση τους στο διαιτολόγιο; 
  
ΕΔΩ : newsitamea.gr


 Τα αποξηραμένα φρούτα *δεν μπορούν μεν να αντικαταστήσουν *πλήρως 
τα φρέσκα φρούτα, μπορούν όμως να αποκτήσουν τη δική τους 
σημαντική θέση στη διατροφή. 
Καθώς λόγω της θρεπτικής τους αξίας βελτιώνουν την ποιότητα της διατροφής μας 
και παρέχουν πρόληψη ενάντια σε χρόνιες ασθένειες, 
δεν θα ήτανε υπερβολή να πούμε ότι *αποτελούν δώρο για τον οργανισμό. 

greveniotis.gr
proionta-tis-fisis.blogspot.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου