Σελίδες

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Σάμαλι....κλασσικό κι αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων!


recipe image



  • 2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό.
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό.
  • 1 και 1/2 κούπας ζάχαρη.
  • 1 &1/2 κούπας φυσικό χυμό πορτοκαλιού.
  • 1/2 κούπα νερό .
  • 1/2  κουταλάκι μαστίχα τριμμένη.
  • 3 κουταλάκια μπέκιν.
  • 1 κουταλάκι σόδα.
  •  1 βανίλια.
 Σιρόπι.
  •  3 κούπες ζάχαρη
  • 2 και 1/2 κούπας νερό.
  •  1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι,με το μπέκιν την ζάχαρη τη μαστίχα,την βανίλια. Ρίχνουμε και το χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.Ρίχνουμε και το νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα να φουσκώσει.
  2.  Α λείφουμε με λίγο σπορέλαιο ένα πυρέξ και βάζουμε μέσα το χυλό. Ισιώνουμε καλά ,και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 50 λεπτά στους 180.
  3. Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά, και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  4.  Μόλις βγάλουμε το γλυκό απο το φούρνο ,ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι σιγά-σιγά μένα κουτάλι. Προσέχουμε να σιροπιαστεί παντού καλά.
  5. Το αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες και το κόβουμε σε κομμάτια.

 ΠΗΓΗ : mageirikesdiadromes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου