Σελίδες

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ... μυστικά καθαριότητας .... σίγουρα ο καθαρισμός του μπάνιου δεν είναι η αγαπημένη ασχολία κανενός. Με ορισμένα εύκολα μυστικά, όμως, μπορείτε να γλιτώσετε πολύτιμο χρόνο.








 



Ένα λεπτό την ημέρα:
Αφού κάνετε το μπάνιο σας, αφιερώστε μόλις ένα λεπτό ακόμα για να σκουπίσετε τα υπολείμματα σαπουνιού και νερού γύρω από την μπανιέρα και τη βρύση με μια πετσέτα. Σε βάθος χρόνου θα προστατεύσετε το χώρο από τα άλατα, τα οποία δημιουργούν σχετικά επίμονους λεκέδες και αποτελούν μεγάλο μπελά για τις περισσότερες νοικοκυρές. 
 Κλειστές κουρτίνες:
Αφού χρησιμοποιήσετε την μπανιέρα, μην τραβήξετε την κουρτίνα στο πλάι, διότι το νερό θα παγιδευτεί στις πτυχώσεις της. Αντιθέτως, αφήστε την κλειστή. Αυτό επιτρέπει στις σταγόνες που έχουν μείνει πάνω στο ύφασμα να κυλήσουν προς τα κάτω και να φύγουν. 
Ο αέρας προστατεύει:
Αφήστε ανοιχτό τον εξαερισμό όση ώρα κάνετε το μπάνιο σας, αλλά και μισή ώρα μετά. Η κυκλοφορία του αέρα μειώνει την υγρασία, που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το σχηματισμό μούχλας. 
Καθαρισμός μούχλας:
Τα πλακάκια του μπάνιου συγκεντρώνουν συχνά μούχλα γύρω τους, η οποία επεκτείνεται συνεχώς. Για να την καθαρίσετε, χρησιμοποιήστε είτε ένα ειδικό καθαριστικό είτε ένα μείγμα νερού-χλωρίνης σε αναλογία 10:1. Εάν το πρόβλημα είναι μεγάλο, προτιμήστε χλωρίνη αδιάλυτη. 
Baby oil για τις κουρτίνες μπάνιου:
Εάν η μούχλα δεν βρίσκεται στα πλακάκια αλλά στις κουρτίνες, ρίξτε μερικές σταγόνες baby oil σε βαμβάκι και τρίψτε καλά. 
Εξαφανίστε τα υπολείμματα σαπουνιού:
Εάν δεν καθαρίζετε εγκαίρως το σαπούνι, τότε οι λεκέδες που μένουν σίγουρα θα καταστρέψουν την εικόνα της μπανιέρας σας. Χρησιμοποιήστε ένα όξινο καθαριστικό ή ένα μείγμα από λευκό ξίδι και νερό. Μην ξεχνάτε να φοράτε πάντοτε γάντια. 
Καθαρισμός λεκάνης:
Σίγουρα η τουαλέτα δεν είναι ένα μέρος του σπιτιού με υγιεινό περιβάλλον. Πέρα από τα εκατοντάδες καθαριστικά που υπάρχουν στο εμπόριο, μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας. Αναμείξτε ¼ της κούπας μαγειρική σόδα, ¼ υγρό απορρυπαντικό πιάτων και ¼ νερό. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε βούρτσα τουαλέτας ή ένα σφουγγάρι για να απλώσετε το μείγμα στην επιφάνεια της λεκάνης. Μπορείτε να το αφήσετε να δράσει κάποιες ώρες, αν οι λεκέδες επιμένουν. 

Προσοχή!
Ποτέ μην αναμειγνύετε προϊόντα με χλωρίνη με καθαριστικά που περιέχουν αμμωνία ή οξύ, διότι εκλύουν επικίνδυνα αέρια.

ΑΠΟ: elle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου