Κόβεται σε λεπτότατες φέτες και
σερβίρεται σαν φινετσάτο ορεκτικό.
Υλικά (για 8 άτοµα)
1 φρέσκο χταπόδι (1.000-1.300 γρ.), καθαρισµένο
Για τον ζωμό
- 1 καρότο
- ½ κλωνάρι σέλερι
- 1/4 πράσο
- 1/4 κόκκινη πιπεριά
- 1 κλωνάρι µάραθου
- 2 φρέσκα φύλλα δάφνης
- µαύρο πιπέρι σε κόκκους, σπασµένο
- χονδρό αλάτι
- 3 φλ. νερό
- 2 κ.σ. χυµό λεµονιού
- 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, απαλό
- 1 κ.γ. µαραθόσπορο, κοπανισµένο
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
*εκτέλεση συνταγών: Βίκυ Κουμάντου
*Φωτογραφίες: Γιώργος Δέτσης
από : www.tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου