Σελίδες

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Μωσαϊκό χταποδιού...Το χταπόδι παίρνει µορφή από το σκεύος στο οποίο «φυλακίζεται»....

Μωσαϊκό χταποδιού


Κόβεται σε λεπτότατες φέτες και 
σερβίρεται σαν φινετσάτο ορεκτικό. 

                                                                
Υλικά (για 8 άτοµα)

 1 φρέσκο χταπόδι (1.000-1.300 γρ.), καθαρισµένο
 
Για τον ζωμό
  •  1 καρότο
  • ½ κλωνάρι σέλερι
  • 1/4 πράσο
  • 1/4 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κλωνάρι µάραθου
  • 2 φρέσκα φύλλα δάφνης
  • µαύρο πιπέρι σε κόκκους, σπασµένο
  • χονδρό αλάτι
  • 3 φλ. νερό
Για το λαδολέμονο
  •  2 κ.σ. χυµό λεµονιού
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, απαλό
  • 1 κ.γ. µαραθόσπορο, κοπανισµένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη


*εκτέλεση συνταγών: Βίκυ Κουμάντου
*Φωτογραφίες: Γιώργος Δέτσης


 από : www.tovima.gr









Βήμα τρίτο
Βήμα έκτο
Βήμα τέταρτο
Βήμα πρώτο
Βήμα έβδομο
Βήμα όγδοο
Βήμα δεύτερο
Βήμα πέμπτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου